ELLE.ru pateikia dešimt pagrindinių vasaros dalykinės mados taisyklių, atsižvelgiant į 2015 metų vasaros tendencijas.

Taisyklė Nr. 1: nenusiženkite aprangos kodui

Ne visuose biuruose yra kondicionieriai, ir itin karštomis dienomis darbe išsėdėti labai sunku. Kad ir kaip norėtųsi apsirengti ploną palaidinę, apnuoginančią pečius, aprangos kodas šito neleidžia. Optimalus variantas – klasikiniai ryškaus lino marškiniai be rankovių, kurie užtikrins maksimalų komfortą.

Taisyklė Nr. 2: pailsėkite nuo aptemptų suknelių

Per karščius netinka vilkėti klasikinių aptemptų dalykinių suknelių. Tokiu oru jos dar labiau aptempia figūrą, sukausto judesius ir neleidžia kvėpuoti pilna krūtine. Vasarą geriau rinktis lengvesnius ir laisvesnius siluetus – lengvų pastelinių atspalvių trapecijos formos sukneles, kurios šį sezoną itin populiarios.

Taisyklė Nr. 3: pakeiskite mėgstamo sijono spalvą

Mėgstamas juodas pieštuko formos sijonas, tiek kartų gelbėjęs įvairiose situacijose, vasarą turėtų išeiti užtarnauto poilsio. Jį pakeiskite tokiu pat modeliu iš lengvo, šviesaus atspalvio audinio. Šią vasarą madingiausios spalvos geltona, mėlyna ir koralų.

Taisyklė Nr. 4: įsigykite universalų viršutinį drabužį

Rudenį ir žiemą dalykiniame garderobe visiškai nepakeičiami prigludę švarkai iš plonos vilnos, bet vasarą vien pažvelgus į juos išpila prakaitas. Vasarines palaidines ir sukneles reikia kažkuo pridengti kondicionierių atvėsintoje darbo vietoje, tad svarbu universalumas. Geriausia rinktis šviesų ploną laisvo kirpimo švarką, kuris gražiai atrodo ir su sijonu, ir su kelnėmis.

Taisyklė Nr. 5: svarbu tinkami bateliai

Patogi ir kvėpuojanti avalynė vasarą – geros savijautos garantas. Klasikinius laivelius ir juolab mylimus botiljonus reikėtų pakeisti žemakulniais smailianosiais bateliais atviru kulnu arba su plonu dirželiu – be kitų privalumų, juos lengva nusispirti, sėdint darbo vietoje.

Taisyklė Nr. 6: juodus aksesuarus palikite šaltajam sezonui

Juoda rankinė taip pat lai palaukia šaltesnių orų – vasarą dalykinį įvaizdį turi puošti šviesių atspalvių modelis. Pastelinių spalvų rankinės ar ryškiai mėlynos arba oranžinės spalvos odiniai lagaminėliai taps nepakeičiamu šios vasaros aksesuaru.

Taisyklė Nr. 7: rinkitės natūralias medžiagas

Karštu oru ypač svarbu dėvėti drabužius iš natūralių audinių. Vietoj viliojančios palaidinės iš akrilo geriau rinktis išoriškai kukliau atrodančią palaidinę iš natūralaus šilko – išėjusi į lauką sau padėkosite.

Taisyklė Nr. 8: nepamirškite, kad visi sluoksniai turi būti tvarkingi

Rudenį ir žiemą neretai po tvarkingu megztiniu per skubėjimą apsivelkame senus marškinėlius arba golfą, kurį gadina bjauri dėmė. Vasarą tokios klaidos neleistinos: kas žino, kokie netikėtumai laukia per eilinį susitikimą – galbūt atsakingiausią akimirką teks nusimesti nuo pečių švarką. Palaidinės ar marškinėlių pasirinkimas labai svarbus – viršus turi harmoningai įsilieti į visą įvaizdį ir būti savarankiškas aprangos elementas.

Taisyklė Nr. 9: išdrįskite įsigyti bent vieną sezono naujieną

Šiemet į dalykinę madą sugrįžo plačios kelnės – švelniai tariant, nelabai patogi tendencija, nes reikalauja papildomų pastangų ir investicijų. Nebijokite eksperimentuoti: šviesių atspalvių plačios kelnės stebėtinai universalios.

Taisyklė Nr. 10: visada turėkite kuo apsigaubti

Vasaros rytai dažnai būna vėsūs ir reikalauja papildomo drabužių sluoksnio. Todėl visada verta rankinėje turėti universalų lengvą šalį ar skraistę. Jos taip pat apsaugos nuo stipriai veikiančių kondicionierių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)