Paplūdimio aprangos mados – ganėtinai nuspėjamos. Pagrindinė ir vienintelė paplūdimio mados taisyklė – maudymosi kostiumėlis turi pagražinti siluetą, o ne jį subjauroti. Todėl standartinei moteriškei tereiktų pasirinkti mažą seksualų ryškių spalvų kostiumėlį, kad sužibėtų visame paplūdimyje. Tačiau vis dėlto kokius esminius dalykus reiktų prisiminti renkantis šį drabužėlį?

Taigi apie viską iš eilės.

Forma: svarbiausia – biustas!

Šio sezono metu madingi labai paprastų formų kostiumėliai. Kaip ir anksčiau, lyderio pozicijų neužleidžia bikini, tačiau dabar jie – pažeminta talija, pridengta juosmens dalimi, virveliniai. Siauruose mados ekspertų rateliuose vis dažniau nuskamba mintis, kad stringai nebemadingi. Galbūt dėl tokios išvados kalti britų mokslininkai, neseniai paskelbę, kad tokio tipo modelis kenkia moterų sveikatai. Vis dėlto bet kokiu atveju sprendimas, vilkėti ar nevilkėti kelnaičių su viena virvele užpakalyje – labai individualus.

Atskirų dalių maudymosi kostiumėlių mėgėjoms dera atkreipti dėmesį į viršutinę dalį. Paprastą formą rekomenduojama kompensuoti dydžiu bei padaryti visa, kas įmanoma ir kas neįmanoma, kad vizualiai padidėtų biustas. Moteriškumo idėja aktuali ir vientisuose maudymosi kostiumėliuose: gilios iškirptės, atviri pečiai, iškirptės nugaroje, šonuose, pilvo srityje.

Spalva: madinga - egzotika

Jau kelis sezonus madingi ryškių sodrių spalvų maudymosi kostiumėliai. Nenugalimas moters noras paplūdimio šventėje atrodyti egzotiška gėlele vėl įtikino madų kūrėjus rinktis rožinę, oranžinę, koralų, raudoną, žalią, žydrą, violetinę spalvas. Vienu žodžiu, net ne taip svarbu, kokios spalvos maudymosi kostiumėlį pasirinksite – svarbiausia, kad jis apskritai būtų spalvingas. Vis dėlto nesakytume, kad juodai baltą paplūdimio klasiką verta išbraukti iš sąrašo.

Šią vasarą tinka ir pasteliniai atspalviai, sodri šokolado ir safari spalvos, kurių dėka moteris paplūdimyje galės pasijusti afrikietiška antilope, zebru ar žirafa, atėjusia atsigerti vandens.

Gėlytės, uogytės ir dar daugiau

Paskutinis mados klyksmas – maudymosi kostiumėliai su didelėmis rožėmis, orchidėjomis, ramunėmis, neužmirštuolėmis, aguonomis ir visokiausiomis egzotiškomis gėlėmis, kurių pavadinimai težinomi tik egzotiškų kraštų gyventojams.

Labai populiari – “vaisių/uogų” tematika. Todėl kiekviena save gerbianti undinėlė, išlipdama iš vandens, turi priminti vazelę ar krepšelį (čia jau priklauso nuo figūros) su vyšniomis, braškėmis, bananais, visokiais obuoliais bei kriaušėmis, arbūzais ir kitais apetitą keliančiais dalykėliais. Kaip variantai gali būti žirneliai, langeliai, rojaus paukštės, drugeliai, kaspinėliai, juokingi užrašai ir kiti mieli niekučiai.

Amazonės kaip ir anksčiau galės lakstyti su maudymosi kostiumėliais, papuoštais laukinių žvėrių motyvais ar net kamufliažu.

Natūralūs akmenys

Maudymosi kostiumėlių madoje, kaip ir pirmiau, lieka modeliai, kuriuose naudojami brangakmeniai – ametistai, turkiai, tigro akis ir kt. Svarbiausia – jų nepadauginti, nes nutemps į dugną, o čia jau pabendravimas su gelbėtojais – garantuotas.

Stilių maišymas

Jei kartais paplūdimyje sutiktumėte gražuolę, apsirengusią likros kelnaitėmis su žirneliais bei nerta vienspalve liemenėle, žinokite – taip ji apsirengė ne todėl, kad persirenginėjo tamsoje ir supainiojo dvejus kostiumėlius. Nors dėl tokio mados nukrypimo galima būtų ginčytis, dabar šis stilius daug kam patinka, o kartais išties atrodo neblogai. Šio sezono metu toks stilius pasieks savo apogėjų.

Aksesuarai

Čia svarbiausia – Afrikos tema. Sveikintinos laisvos tunikos, didelės medinės ir metalinės apyrankės, karoliai bei turbanai.

Jei vis dėlto niekaip nenorite atrodyti kaip mumbu-jumbu genties vadė, vienintelė išeitis – apsirengti kaip čigonei. Tuomet jūsų atributai turėtų būti ryškios suknelės, plačiabrylės skrybėlės, stambūs auskarai bei ilgi karoliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją