Darius Mikšys
parodė pret-a-porte moteriškų kostiumų kolekciją, kuri iš tiesų labiau būtų tikusi pramoninės mados renginiui. Daugiausiai megzti, pastelinių, ramių tonų kostiumai, puošti kutais, kukliais ornamentais atrodė labai nuobodžiai.

Jurgos Kasperavičiūtės kolekcijos pristatymą galima būtų pavadinti “Skudurinių Onučių šou”. Įvairiaspalviai drabužiai, o tiksliau, modeliai, apvynioti, apraišioti ir apsiuvinėti medžiagų skiautėmis. Aksesuarai – žnybtukai skalbiniams, kaspinėliai.

Ramunė Čekuolytė, kaip ir visada, kolekciją pavertė trumpu spektakliu. Podiumu žingsniavo pankiška, hipiška bohema. Kostiumai spalvingi, iššaukiantys, neskoningi. Daug nederančių tonų ir drabužio detalių, rodos, ir buvo skirta daugiausiai išreikšti dizainerės protestą ar iššaukti audringą žiūrovo reakciją.

Ramunė Strazdaitė ir Vilmantas Marcinkevičius įrodė, kaip minimaliomis priemonėmis galima sukurti paprastą ir subtilų drabužio meną. Dizainerė ir tapytojas pristatė lininių drabužių su piešiniais kolekciją. Tiesūs, lengvi siluetai, malajietiško stiliaus piešiniai su siuvinėjimais, išbalinti modelių veidai sukūrė harmoningą kolekcijos nuotaiką.

Julianas Fedo pristatė nedidelę kostiumų iš odos ir gumos kolekciją. Juodi, ryškiai raudoni, tamsiai mėlyni aštrių formų modeliai priminė ateivius ar filmo “Svetimi” herojus.

Jurga Januškevičiūtė savo kolekcijai sunaudojo be galo daug pluošto, skirto gėlių kompozicijoms. Šviesių – melsvų, balkšvų atspalvių kostiumai atrodė beveik kaip džiovintų gelių puokštės.

Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė metė iššūkį madai. Jų kolekcija “Maja” – tai saviapgaulė, iliuzija. Kolekcija buvo pristatoma vienu metu ant podiumo ir ant sienų, video instaliacijose. Vienu metu žiūrovai galėjo stebėti tuos pačius žmones - modelius, tik skirtingose aplinkose ir skirtinga apranga. Podiumu, tarp kvepiančių žvakių žingsniavo realūs žmonės – tokie, kokie jie yra gyvenime, instaliacijose jie pasirodydavo aprengti dizainerių sukurtais kostiumais. Pagrindinis kolekcijos akcentas – netobulumas, anachronizmas, aprangos ir asmenybės supriešinimas.

Aliona Achmadulina iš Rusijos parodė Lietuvos žiūrovams savo pavasario kolekcijos fragmentus. Dizainerės sukurti moteriški kostiumai ypač išsiskyrė kruopštumu ir detalių originalumu. Skrupulingai susiuvinėti ornamentai sijonuose ir palaidinėse, traukti kelnių juosmenys, įvairiausių formų marškinėlių rankovės, kišenės ir piešinių aplikacijos kiekviename modelyje - kruopštaus dizainerės darbo ir išmonės rezultatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją