Pasak jo, akinių rėmai ir toliau didės, taigi atidžiausiai sekantieji madas 2005 metais puošis itin masyviais, dažnai ekscentriškais modeliais. „Kita vertus, neutralūs akinių rėmeliai, kruopščiai priderinti prie žmogaus veido ir jo aprangos, taip pat gali atrodyti stilingai. Klasika akinių madoje niekuomet neišnyks, ji nepakeičiama kaip ir patys akiniai“, – mano A. Pogrebnojus.

Mados kūrėjas optikos salonų tinklo „Vision Express“ akinius pritaikė kurdamas kai kuriuos savo drabužių modelius. Jis teigia, kad akiniai dažnai padeda greitai išgauti reikiamą nuotaiką ar drabužiu kuriamo personažo akcentą, ypač mados ir reklamos fotografijoje.

A. Pogrebnojus pataria akinius nešioti kaip originalų aksesuarą, o madingo ir tinkančio modelio ieškoti dideliuose optikų tinkluose, pristatančiuose naujausias kolekcijas, garantuojančiuose kokybę bei teikiančiuose konsultacijas. Jis sako, kad kaip ir ieškant stilingo rūbo, geriausiai žmogaus veido bruožus bei stilių pabrėžiančių akinių pritaikymui reikia skirti pakankamai laiko bei nebijoti pasimatuoti kad ir šimtą porų. Tiems, kurie optikos salonų duris praveria tiksliai nežinodami, kokius akinius norėtų nešioti, dizaineris pataria konsultuotis su profesionalais.

„Džiugu stebėti, kaip visuomenėje keičiasi suvokimas apie akinius: žmonės jų nebesuvokia kaip nemalonios būtinybės, o kaip svarbią, individualų stilių padedančią susikurti detalę. Šiuose pokyčiuose svarbi ir solidžių optikos salonų įtaka, nes stambūs importuotojai suteikia pasirinkimo iš plataus asortimento galimybę ir gali nuolatos informuoti klientus apie naujausias šios srities mados kryptis“, – sako A. Pogrebnojus. Jis teigia, kad akinių rėmelių pasiūloje svarbūs ne tik naujausi modeliai, bet ir galimybė pasiūlyti retus modelius išskirtinumo ieškantiems klientams.

Pats akinius nešiojantis ir juos mėgstantis dizaineris pirmenybę teikia antikvariniam akinių stiliui, tačiau kai kuriuos iš turimų akinių yra įsigijęs įprastose optikos parduotuvėse. Jis teigia, kad turint keletą porų, galima nesunkiai susikurti tiek griežtesnį dalykinį stilių, tiek ir nustebinti žaismingų vakarėlių publiką. „Nors kai kurie akiniai dažnai padeda atrodyti protingiau ir labiau pasitikėti savimi, nebūtina į save žiūrėti vien tik rimtai“, – juokauja dizaineris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją