Bambų nedengiantį įvaizdį ant podiumo pakeitė santūresni drabužiai. Iš ateinančio sezono vykusių kolekcijų pristatymų galima nesunkiai susidaryti vaizdą, kokius drabužius rasime parduotuvėse pavasarį.

“Kekšės nebėra,” – sakė mados kritikas Godfrey Deeny.

Pastaraisiais sezonais madoje vyravo trumpos, šonkaulių neslepiančios palaidinės su iškirptėmis, per kurias lipo krūtys; dėvėjome džinsus tokiu žemu liemeniu, kad nebebuvo kur dėtis užpakaliukams. Ne mes vienos! Ir Paris Hilton, ir Britney Spears...

Šį sezoną permatomą šifoną pakeitė linas, o šviesūs atspalviai išgujo seksualią juodą spalvą.

Prisidengėme krūtines, net kaklus, o sijonus timptelėjome žemiau kelių.

”Moterys atrodo labai elegantiškai. Tai ne “padaryk mane šiąnakt” mada,” – sako Deeny apie naujus įvaizdžius (mažiau odos - daugiau medžiagos), kuriuos garsūs mados namai pasufleravo jauniesiems dizaineriams.

Marc Jacobs rodė 6-ojo dešimtmečio stiliaus megztinius bei gėlėmis, dryželiais ir langučiais margintus sijonus; Carolina Herrera atidavė pagarbą “bermudams” – šortams iki kelių; Kenneth Cole neatsispyrė klostuotiems sijonams ir plačiaklešnėms kelnėms, o Oscar de la Renta demonstravo vilnonius kostiumus.

Alice Roi, Rebecca Taylor ir Cyntha Steffe manekenes aprengė plačiais bohemiškais sijonais ir valstietiškomis sukniomis.

Rinkos tyrimų kompanijos Envirosell prezidentas ir knygos “Kodėl perkame?” autorius Paco Underhil sakė, kad dizaineriai nutarė sustoti rengę žvaigždes ir pradėti siūti moteriai, iš tikrųjų perkančiai madą.

”Nuo kekšiškų rūbų pavargo akys,” – sakė jis. “Ši apranga nedera biure.”

Mados krypčių prognozuotoja Merril Greene šį įvaizdį pavadino “naujuoju saikingumu”: “Pridengiama tai, kas slypi po drabužiais. Tiesiog viskas nebedemonstruojama taip atvirai.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją