Gyvunėlių mylėtojų kiaulystė?

Jau tapo tradicija, kad “Nijolės” kolekcijų pristatymų metu prieš savo protestą prieš gyvūnų žudymą protestuoja gyvunėlių mylėtojai. Pernai “Alter Ego” metu prie Operos ir Baleto teatro stoviniavo tik vienas kitas studentas su plakatu, o šiemet čia susirinko jaunimas, apsirūpinę Lietuvos Gyvūnų Globos Draugijos leidinėliais.

Organizatoriai įtaria, kad būtent jie sukliudė realizuoti vaizdo instaliaciją Rotušės aikštėje. Buvo planuojama visą kolekcijos demonstravimą rodyti didžiuliame ekrane, esančiame ant Rotušės sienos, kad jį pamatytų ir miestelėnai. Tačiau, deja, transliacija net neprasidėjo, o smalsuolių smalsumas liko nepatenkintas. Nesėkmės priežastis – pažeisti kabeliai.

Tačiau jokie gyvūnėlių mylėtojai negalėjo sutrukdyti akis į brangius kailius ištroškusiems paganyti ir save parodyti susirinkusiems elito atstovams.

Prabangi kolekcija – elitinei publikai

Į kolekcijos pristatymą, turėdama retą progą pademostruoti geriausius savo tualetus, susirinko sostinės grietinėlė. Išsipusčiusioje minioje galima buvo pamatyti ekspremjerus R.Paksą ir G.Vagnorių, lakūną J.Kairį, politiką V.Landsbergį su žmonomis, Seimo narę K.Prunskienę, Seimo pirmininko žmoną J.Paulauskienę, dizainerę R.Piekautaitę ir kitas garsenybes. Politikų ir verslininkų žmonos ir atžalos neatsiliko viena nuo kitos savo suknelėmis, aksesuarais ir šukuosenomis. Daug viešnių buvo pasipuošusios kailiais. Kolekcija patiko išrinktajai publikai, kuri prabangius kailinius, išsiuvinėtus brangakmeniais, palydėdavo aplodismentais ir godžiais žvilgsniais.

Kolekcijoje gausu brangių detalių ir aksesuarų, kuriuos sukūrė Valentinas Judaškinas, o pagamino Milano ir Paryžiaus meistrai. Tik pasauliniam elitui pasiekiami aprangos priedai, pradedant specialiais, šilku aptrauktais batais iš Prancūzijos ir baigiant brangiaisiais akmenimis siuvinėtais diržais ir kitomis aprangos subtilybėmis, pabrėžė kolekcijos prabangumą.

Veličkos galėjo naudotis V. Judaškino įtaka

Po kolekcijos pristatymo ir Nijolė Veličkienė, ir Valentinas Judaškinas atrodė patenkinti ir kūrė naujus planus. "Man patinka kūrybiškas Nijolės požiūris, - teigė Judaškinas, -juk tam, kad į savo mados namus pasikviestum kitą dizainerį reikia turėti drąsos ir šiuolaikiško mąstymo. Man buvo be galo įdomu dirbti su nauja, neįtikėtinai daug galimybių suteikiančia medžiaga - kailiu. Ši kolekcija radikaliai skiriasi nuo mano ankstesnės kūrybos, jai stengiausi suteikti nepakartojamą veidą," - sakė dizaineris.

Pasak Laimono Veličkos, bendradarbiavimas su aukštosios mados magnatu Valentinu Judaškinu buvo labai naudingas abiem pusėm. "Kurdami kolekciją, turėjome galimybę sujungti dvi skirtingų sričių mokyklas - naudotis pačiomis geriausiomis pasaulio kailių meistrų dirbtuvėmis ir technologijomis bei milžiniška V. Judaškino įtaka ir patirtimi. Tai yra unikalus tokio pobūdžio bendradarbiavimas mados pasaulyje,"- sakė Laimonas Velička.

Kolekcija buvo kuriama daugelyje geriausių Italijos, Prancūzijos, Rusijos bei Lietuvos studijų. Jai sukurti buvo naudojamos ypatingai brangios ir pažangios technologijos - lazeriai, mezgimas, skutinėjimas, nauji dažymo būdai ir kt. Dalis kolekcijos kailinių yra reversiniai - gali būti nešiojami iš abiejų pusių. Kolekcijai kurti naudota daugybė kailių – norint pasiūti gerus ir kokybiškus kailinius iš 3000 sabalų kailiukų atrenkamas tik vienas, kuris idealiai dera prie kitų savo plaukelių spalva ir spindesiu. Reikia sutikti, kad tokie skaičiai spaudžia gyvūnų mylėtojų širdis…

Kolekcijos vertė - 1 mln. 680 tūkst. JAV dolerių

"Prieš kuriant šią kolekciją, Valentinui Judaškinui suformulavau aiškią užduotį – kolekcijos drabužiai turi būti kiek galima realistiškesni ir skirti dėvėti bet kokia proga. Dabar didžiuojuosi pripažindama, kad kolekcija yra būtent tokia, kokios norėjau",- teigia N. Veličkienė. Pasak jos, kolekcijoje aukštoji mada tarytum susilieja su praktiškumu ir ji tampa artima realiam žmogui.

Vis dėlto, tokių “realių” žmonių Lietuvoje nebus labai daug – mažai kas gali įkąsti 40 – 100 tūkst. kainuojančius apdarus. Pasiryžusiems aprengti savo žmonas “Nijolės” kailiais verslininkams buvo suteikta tokia galimybė – visą pirmadienį “Nijolės” kalių salone puikavosi naujausi kailinių modeliai, kur juos galima buvo ir nusipirkti.

Pademonstruota kolekcija yra brangi – kai kurie kailiniai kainuoja apie 80-90 tūkst. litų, o visos kolekcijos vertė siekia 1 mln. 680 tūkst. JAV dolerių.

Artimiausia ateitis - kartu

Tai pirmas, tačiau ne paskutinis bendras “ Nijolės” kailių namų ir Valentino Judaškino darbas. Jau nuspręsta kartu kurti ir kolekciją ateinančiam sezonui bei parodyti ją Niujorko bei Milano mados savaitėse. Susigrojusiam duetui talkins ir juvelyrė iš Niujorko Ada Todd, pagal V.Judaškino eskizus kurdama juvelyrinius dirbinius su brangiaisiais akmenis. “Ten, kur kailis, turi būti ir brangakmeniai”,- teigė juvelyrė.

Po premjeros Vilniuje “Nijolės” ir V.Judaškino kolekcija, daugiausiai skirta Rusijos ir Amerikos rinkai, keliaus ant Maskvos, o vėliau – ant Niujorko ir Milano podiumų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją