Kolekcijos pavadinimas – “Kas gyvena Žolėje?” “O joje gyvena triušiai ir kiškiai iš Trumposios Kama Sutros,- šypsosi dizainerė. - Kodėl iš visos eiles gyvių išsirinkau triušius? Na, tiesiog visi netilpo, išsirinkau mažiausiai vertinamą, bet geriausiai atspindintį kolekcijos nuotaiką.”

“Specialiai šiai pavasario- vasaros kolekcijai sukūriau ir avalynės kolekciją,- sako Gabrielė. -Tai moteriškos ir vyriškos basutės bei įspiriamos klumpaitės mediniais padais. Kiekviena pora skirtinga savo spalvomis piešiniais ir forma. Linksmai nuteikia ne tik spalvos, bet ir kojų pirštų formą atkartojantis basučių priekis.”

Avalynei padus iš medžio padarė Gabrielės tėtis – skulptorius. Kiekvienas batas skirtingai margintas ir ištapytas triušių piešinėliais. Mediniai aksesuarai - sagtys, mini apyrankės, grandinėlės – irgi dizainerės tėčio darbas. “Seniai norėjau padaryti bendrą projektą su tėčiu”, - džiaugiasi Gabrielė.

Kolekcijos audiniai: trikotažas, medvilnė, džinsas, marginti linksmais, vaikiška stilistika pieštais šilkografiniais piešiniais. Apatinė drabužių dalis – iš lengvo šifono.

G.Januškevičiūtės kolekcija – ne tik moterims, joje yra ir 6 vyriški modeliai. Drabužiai skirti karštai vasarai ir paplūdimiui. Gal tokia ir bus?

Kolekcijos paskirtis – dėvėti, o ne žiūrėti, todėl planuojamas nedidelis jos tiražavimas ir pardavimas (nuo 2 iki 5 vieno modelio vienetų).

"Mados infekcijoje" parodyta tik dalis pavasario - vasaros 2005 kolekcijos, kuri šių metų rugsėjo mėn. Bus pristatyta Paryžiuje, Pret a porte Paris parodoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją