Naujosios buržuazijos diskretiškas klubų žavesys pasirodė glotniomis, siauromis kelnėmis, griežtai sukirptais sportiniais megztiniais ir atvirais vyriškais marškiniais. Tačiau žaismingesnė aštuoniasdešimtųjų pusė taip pat buvo interpretuojama iš naujo – tai joks sutapimas, kad “Girls just want to have fun” (“Merginos nori tik linksmintis”) buvo populiariausias garso takelis ant podiumo.

Šifonas – visais įmanomais žalios, oranžinės, geltonos ir mėlynos spalvų šešėliais – sensacingai sugrįžo prie seksualių susiaustų suknelių, viršutinių dalių su šalikais aplink apykakles ir disko stiliaus sijonais. Permatomi audiniai buvo sluoksniuojami, sukuriant jausmingą tūrio ir audinių žaidimą – dažnai su netikėtais akcentais, po apačia nešiojamais karoliukais arba žvilgančiais papuošalais.

Dėl aksesuarų klausimų nekyla – siauri diržai yra visiškai juodi, aukštakulniai sandalai ir didžiuliai vairavimui skirti akiniai. Momento vaizdas riešuto kevale? Pagalvokite kaip Belle du Jour (Dienos gražuolė) pasitinka 54 Studio laikus su devyniasdešimtųjų vingiu.

Gucci

Tom Ford tiesiog dievina pastumti skonio ribas iki naujų limitų. Gyvatės oda, blizganti medžiaga ir aštuoniasdešimtųjų kostiumai (su blizgančių kristalų akcentais)? Jie nebėra nemadingi. Kodėl? Nes taip sako Ford’as. Tai buvo kolekcija, kuri galėtų kiekvieną nežinantį priversti krūptelėti. Žinoma, norint dėvėti gyvatės odos švarką ir elastines kelnes, brangakmeniais puoštus aukštakulnius ir suknelę, kuri apglunda net ir tas kūno dalis, kurias pamirštate turintys, reikia turėti atitinkamą požiūrį.

Tiesą sakant, reikia daug tokio požiūrio. Prie šio stiliaus prisilietė Charlie’io Angelai, Blondie roko prabanga ir Madonos seksualumas. Suknelės tik su viena rankove ir įstrižai kirpta nugara buvo žavingos. Tačiau jeigu norite įspūdingai pasirodyti, būkite tikri, kad Gucci blizgančios, gaudančios šviesą ir kristalais siuvinėtos vakarinės suknelės jums garantuos paparacių fotoblyksčių dėmesį.

Prada

Prada’os dovana mados redaktoriams tapo būtinu sezono aksesuaru. Jo juodos ir baltos rankinės, kurių forma šiek tiek panaši į boulingo krepšius, o žurnalistai galėjo pasigirti jau turį tokias rankines dar prieš joms pasirodant ant podiumo. Šį sezoną Miuccia Prada savo dėmesį sukoncentravo į batus ir rankines, kurie yra laikomi šio modeliuotojo duona ir sviestu.

Avalynė buvo elegantiška ir paprasta su auksiniais juostuotais aukštakulniais sandalais. Taip pat buvo neįtikėtini akiniai – Fay Dunaway iš filmo “Tomo Krauno afera” stiliaus. Kolekcija pavadinta “Nuoširdi prabanga” ir iš tiesų joje nebuvo nieko sudėtingo. Patys drabužiai buvo įprasti – megztiniai, skaros, šaliai, sijonai, nešiojami su marškiniais – žinoma, viskas iš prabangaus kašmyro.

Audinių raštai sulaukė susidomėjimo – fotografuotų bučinių, lūpų, taškelių ir širdelių elementai. Audiniuose, skirtuose sijonams, gausu alyvinės spalvos stručio plunksnų, o karoliukais padabintos vakarinės suknelės siuvamos iš lengvo šifono. Šilkiniai šaliai, laisvai apvynioti aplink kaklą ir nešiojami su marškiniais, yra oficialus madingiausias aksesuaras – tol, kol ant etiketės puikuojasi Prada vardas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją