Susirinkusieji galėjo netgi prisėsti ant treniruotėms skirtų minkštų suolelių. Tad galima buvo tik spėlioti, kokį siurprizą pateiks dizainerė, ketinanti pristatyti savo kolekciją įspūdingo dydžio sportinėms treniruotėms skirtoje salėje.

Sandros Straukaitės kostiumų šou neturėjo pavadinimo. “O kam jo reikia?” – juokaudama kalbėjo dizainerė. “Aš net nesistengiu priskirti savo kolekcijos konkrečiam sezonui – pavasariui, vasarai… Mano kurti drabužiai skirti “fainiems”, stilingiems žmonėms.” Paklausta, kodėl pasirinko būtent tokią įdomią sportinę aplinką savo kolekcijos pristatymui, Sandra atsakė, kad “idėja buvo parodyti drabužius, naudojant sportinę įrangą: treniruoklius, batutus, pripučiamus kamuolius. Tačiau nelabai pavyko įgyvendinti visų sumanymų, nes neužteko laiko repeticijoms.”

Ilgai lauktas Sandros kostiumų šou buvo sutiktas ovacijomis, kurių žiūrovai negailėjo pirmajam įspūdingų kūno formų manekenui, Olympic Gym treneriui, pradėjusiam pasirodymą. Kolekcijoje vyravo švelnūs spalvų tonai: rausva, alyvinė, melsva, kreminė, jūros smėlio, šviesaus šokolado atspalviai. Didžioji dalis kostiumų buvo iš odos, trikotažo. Rusvos ir kavos spalvos odiniai drabužiai atrodė ypač drąsiai, laisvai ir ekstravagantiškai.

Dizainerė skoningai naudojo įvairiausius rankų darbo aksesuarus, ryškesnių spalvų akcentus, siuvinėjimus, odos aplikacijas ir detales. Paaukštintos kepurės – “kibirėliai”, languoti elementai drabužiuose, odiniai diržai, raišteliai, antblauzdžiai priminė angliškos mados stilių, anglų dizainerių John Galliano ir Jean Paul Gaultier kūrybą. Sandros kolekcijoje gana ryškūs pankiškos mados bruožai: veltos moterų šukuosenos, ryškios plaukų skiauterės ant vyrų galvų, trumpi odiniai šortukai, aukšti batai.

Sandros Straukaitės kolekcija skirta linksmiems ir drąsiems žmonėms. Joje daug laisvumo, veržlumo ir blizgesio. Drabužiuose galima buvo pastebėti įvairiausių laikotarpių – penktojo, aštuntojo, devintojo dešimtmečio mados atspindžius. “Tai – idėjų mišinys, eklektika (stilių įvairovė). Norėjau atsisakyti paprastumo. Mano idėja – fetišas: truputis turtingumo, Holivudo, puošnumo.”

Sandros kolekcija turtinga rankų darbo aksesuarais, siuviniais, tačiau ji labai nenoriai kalbėjo apie tokio kruopštaus darbo kainą: “Niekada neskaičiuoju ir nesistengiu nustatyti kostiumo kainos. Aišku, mano drabužiai yra vienetiniai ir parduotuvės neįstengtų jų nupirkti, o po to parduoti.” Suabejojus, ar jos sukurtus drabužius galima būtų dėvėti gatvėje, Sandra nė kiek nedvejodama atsakė, -“Žinoma, o kodėl ne? Jie tam ir skirti.” Tačiau į klausimą, ar daug lietuvių galėtų pasirinkti jos diktuojamą mados stilių, dizainerė atsakė juokaudama: “Galėtų…”

Sandra Straukaitė savo kostiumų šou planuoja pakartoti Kaune ir Maskvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją