Kaip V. Zaicevas atsidūrė Taujėnų dvare? V. Šabunkaitė-Poškienė leidosi į avantiūrą: nusiuntė dizaineriui papuošalą dovanų, jis padėkojo, o tuomet menininkė pasiteiravo, gal dizaineris norėtų apsilankyti jos papuošalų pristatyme. Ponia Vilija vieną savo autorinę segę yra sukūrusi ir padovanojusi Anglijos karalienei Elžbietai jos viešnagės Lietuvoje metu.

Mados kuluaruose kuždamasi, kad V. Zaicevas nemėgsta komercinių renginių ir savo apsilankymu pagerbia daugiausia labdaringus renginius.

„Pats žaviuosi papuošalais ir juos nešioju, tačiau labiausiai mane sužavėjo tai, kad šiais komercijos laikais, kai daugumai rūpi tik verslas ir pinigai, dar yra nuoširdžių žmonių. Labai malonu buvo sužinoti, kad tai ne tik šou, bet ir labdaringas renginys“, - sakė V. Zaicevas.

Be menininkės kolekcijos pristatymo, Taujėnų dvare buvo surengtas labdaros aukcionas Ukmergės dailės ir muzikos mokykloms remti. Aukcione buvo galima įsigyti p. Vilijos papuošalų, šalių ir tapybos darbą. O svečiai buvo kviečiami aukoti pinigų.

Sukvietė klientes

„Esu kirpėja vizažistė, bet visuomet mėgau piešti, fotografuoju ir darau daug kitų dalykų, todėl kūryba man nėra svetima. Pirmasis papuošalas atsirado paprastai – prieš ketverius metus susikūriau papuošalą Naujiems metams. Esu originalumo šalininkė. Ir viskas rutuliojosi žaibiškai... Pradėjau kurti ne tik iš tekstilės, bet ir iš akmenų, kristalų“, - kūrybos kelią trumpai išdėstė menininkė.

Paklaustas, kaip vertina papuošalų kolekciją ir apskritai madą, V. Zaicevas, kaip visuomet, buvo gerai nusiteikęs: „Madų gali būti daug, tačiau žmogus turėtų turėti vieną stilių, o jį juk galima išreikšti skirtingais elementais <...>

Apsirengusios specialiai joms sukurtomis dizainerių R. Bugenienė ir R. Bubnienės suknelėmis, podiumu žingsniavo: Seimo narė, poetė Dalia Teišerskytė, laidų vedėjos Lidija Rasutis bei Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, verslininkė Rasa Martens, dainininkės Daina Bilevičiūtė, Rasa Kaušiūtė, Eglija Vaitkevičė, kultūrinių projektų vadovė Jolanta Paulauskienė ir kt.

„Kai buvau pakviesta į renginį, iš karto sužinojau, kokią suknelę man norėtų pasiūti. Jos studijavo mano aprangą, būdą ir pagal tai pasiuvo suknelę. Prie jos buvo priderinti ir papuošalai“, - maloniai DELFI pasakojo D. Teišerskytė.

„Nežinojau, kokie bus papuošalai, žinojau tik kokią suknelę man siuva, - antrino J. Paulauskienė.- Kaip Vilija sakė, ji galvojo apie konkretų žmogų ir pagal tai kūrė papuošalus. (Juos menininkė padovanojo modeliams) Jei norėsime, kaip mums sakė, sukneles galėsime įsigyti“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)