Billas Clintonas, su tautos žmonėmis suartėjęs per pikantiškus savo namų vaizdelius, jau nekalbant apie nuodėmingą pasišėliojimą su asistente, visuomet ištikimas klasikinei šukuosenai. Tiesa, gamta Billui plaukų nepagailėjo, todėl jis nebūtinai turi rinktis klasikinę šukuoseną.


Tokią patariame rinktis nemėgstantiems eksperimentų, juk gana klasikine šukuosena pasidabinęs ir Džeimsas Bondas, įkūnytas Pierce‘o Brosnano. Bet kuriuo atveju yra daugybė plaukų ilgių ir stilių, tinkančių kiekvienam.


Trumpi plaukai

Ne kiekviena galva turi būti paslėpta po plaukais, kad atrodytų gerai. Trumpi plaukai atrodo stilingai ir moderniai, jau nekalbant apie paprastą tokios šukuosenos priežiūrą karštais vasaros mėnesiais. Paprastas trumpas plaukų kirpimas vienam vyrui gali suteikti patyrusio ir modernaus žmogaus įvaizdį, o kitas trumpai nusikirpęs vyras kaip tik atrodys jaunesnis. Be abejo, tai priklauso nuo siekiamo tikslo, veido formos ir t.t.

Jei norite, kad jūsų plaukai būtų trumpi, tai pasistenkite, kad jie būtų trumpi ant visos galvos, o ne tik apačioje, kai likusi galvos dalis panaši į grybo kepurę. Tiems, kurių plaukai trumpi, siūloma rinktis iš trijų galimybių:

- bandykite nukreipti karčiukus labiau į priekį (Cezario šukuosena) – taip daryti mėgdavo aktorius George‘as Clooney, kol užsiaugino ilgesnius plaukus ir ėmė juos šukuoti atgal.

- sutepkite karčiukus plaukų vašku ir nukreipkite juos į viršų (ne vertikaliai) ir nugarą, labiau įstrižai.

- suteikite šukuosenai „spygliuotumo“ naudodami plaukų priežiūros priemones.

Vidutinio ilgio plaukai

Tiems, kurie renkasi vidutinio ilgio plaukus, siūlome suveltą šukuoseną. Šiuo atveju esmė yra atrodyti ne taip, lyg ką tik išsiritote iš lovos ir nepažiūrėjote į veidrodį, bet leisti plaukams laisvai kristi. Tokia natūrali suvelta šukuosena nėra „natūrali“ savo prigimtimi - jai sukurti reikia laiko ir pastangų.

Šukuosena, kuria puošėsi aktoriai Bradas Pittas bei Edas Nortonas („Fight Club“), arba Tomas Cruise‘as („Jerry Maguire“), sukuriama naudojant plaukų priežiūros produktus – gelį, vašką ir plaukų pastą. Pasta yra panaši į gelį, bet ji mažiau blizga ir ne taip stipriai fiksuoja plaukus.

Išsimaudę venkite šukuotis. Tiesiog ištepkite plaukus pasta ar geliu ir šiek tiek suvelkite plaukus, kad jie kristų labiau atsitiktinai. Reikia pasistengti, kad plaukai atrodytų taip, lyg juos ką tik rankomis perbraukė moteris.

Tikslas – vengti pastatyti kiekvieną plaukelį į jam griežtai skirtą vietą, kad plaukai nebūtų strategiškai teisingai priklijuoti prie galvos. Tokiu būdu atrodysite labiau atsipalaidavęs, atsipūtęs ir, ironiška, natūralesnis. Taip pat tai yra puiki šukuosena vasarai.

Ilgi plaukai

Galvokite apie Tomą Cruise‘ą filme „Mission: Impossible 2“, o ne apie Antonio Banderasą filme „Mask of Zorro“. Ilgi vyrų plaukai šiais laikais yra madingi, bet tai nereiškia, kad jie turi būti daug ilgesni nei iki pečių.

Tokia atsipalaidavusi šukuosena trykšta nerūpestingumu, ją lengva prižiūrėt, nes nereikia nieko daugiau nei iššukavimo po maudynių.

Vienintelis šios šukuosenos trūkumas – plaukai gali erzinti, gali būti nepatogu, kai jie krenta ant veido. Nuolat užkišinėjant plaukus už ausų šie gali greičiau susiriebaluoti.

Kai plaukų mažėja

Nors vyrus vis labiau kylanti plaukų linija erzina, ji taip pat gali atrodyti labai neblogai. Tik pažvelkite į tokius aktorius, kaip Kevinas Spacey ar Bruce‘as Willis – jiems abiems pavyksta puikiai atrodyti ir plinkant.

Jei pradeda šviesti pakaušis ar kyla plaukų linija, šukuosenos trumpinimas sudarys įspūdį, lyg tyčia siekiate, kad plaukai būtų trumpi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)