Vyrų madų šou Hedi Slimane‘as iš
„Dior Homme“
mėgino padidinti vyro siluetą, kuris tūkstantmečių sandūroje buvo sumažintas iki pieštuko brūkštelėjimo. Tvirtesnės medžiagos, drabužių „sluoksniavimas“ – pavyzdžiui, ilgos palaidinės po liemenėmis – ir ypatingai tarpukojyje apsmukusios kelnės pernelyg liesą siluetą pakeitė į tiesiog liesą.

„Aš pakeičiau siluetą – siauras viršuje, tačiau kelnės platesnės“, – sako H. Slimane‘as apie savo apverstos lemputės formos drabužių modelius, kurių trijų sagų švarkai užsagstomi aukštai ir dažniausiai turi siauras apykakles, o doti (indų vyriškas drabužis) stiliaus kelnės išsipūtusios iki pat kelių.

Buvo pristatyta ir daugiau alternatyvų. Pavyzdžiui, grakštaus stiliaus trumpos kelnės su atraitais virš batų. Modelių sušukavimas primena šeštojo dešimtmečio stileivos ir aštuntojo dešimtmečio žigolo šukuosenų „miksą”.

„Dior“ taip pat siūlo siaurus elegantiškus ir nepriekaištingai pasiūtus paltus, kurių tvirtas linijas švelnina kyšančios megztinių rankovės, dengiančios ne tik riešus, bet ir plaštakas. Kai kurie paltai puošti žemai segamais diržais. Dar viena šių mados namų vyrams siūloma naujovė – pūkuoti grafinių raštų megztiniai.

Kiti prabangūs mados namai išsižada prabangos ir grįžta prie paprastų dalykų. „Givenchy“, kur ekstravagantiškasis dizaineris Ozwaldas Boatengas iš meno direktoriaus virto konsultantu, siūlo praktiškus drabužius, kuriuose ypatingai akcentuojami žvilgantys audiniai. Paltuose galima „įžvelgti“ tamprios medvilnės, netikra odos ir rafijos pluoštus. O megztiniai megzti iš kašmyro, alpakos vilnos bei pirmo kirpimo ėriuko vilnos. Grakščių linijų koncepcijai nepaklūsta tik dukslios trijų klosčių kelnės.

„Balenciaga“ vyrams skirtoje kolekcijoje išsiskyrė trumpos sportinės striukės su nuimamomis apykaklėmis, voratinklį primenantys nertiniai, istoriniu Rusijos žemėlapiu puošti šalikai ir „nuskalbti“ džinsai. Suprantama, visa tai demonstravo tikrai liesi modeliai.

„Yves Saint Laurent“ pristatyme buvo akcentuojama šio sezono žinią – viršutiniai drabužiai itin svarbūs. Dizainerio Stefano Pilati siūlomi paltai – ilgi, stilingi, su dygsniuotais pamušalais. Pūkuotų skrandų su gobtuvais vyriškų madų pasaulyje YSL paltai – sunkūs, bet impozantiški. Tokie pat ir tvido švarkai.

Paulas Smithas – derinių specialistas, iš tikrųjų britų pasiskolintos elegancijos koncepcijos savininkas, gebantis ją pritaikyti kasdienai skirtoje aprangoje. Jo šių metų kolekcija buvo rami tarsi savaitgalis kaime. Išsiskyrė samanų žalumo ir molio rudumo aksominiai švarkai.

Johnas Galliano buvo vienas iš dominuojančių dizainerių Paryžiaus vyrų mados savaitėje. Jo drastiška kolekcija alsavo Japonijos vyrų ikonomis nuo samurajų iki nindzių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją