Šį albumą sudarėme suprasdamos, kad jums neužtenka vien pamatyti, ką siūlo Karlas Lagerfeldas ar pajusti Carolinos Herreros pučiamus mados vėjus. Mums, moterims, svarbiausia žinoti, kuriose parduotuvėse Lietuvoje galima įsigyti išties stilingų daiktų, panašių į tuos, kurie demonstruojami ant Milano podiumų.

Ką turėtumėte žinoti

Rudens-žiemos mados kolekcijose vyravo apsmukę laisvi megztiniai, kokono formos paltai, žodžiu, moteriškas formas slepiantys drabužiai. O štai pavasarį dizaineriai siūlo pabrėžti tai, kas labiausiai traukia vyrų akį – taliją. Ją puikiai išryškins prie juosmens prigludęs diržas, pavyzdžiui, seksualiai raudonas, siūtas iš švelnaus aksomo.

Kadangi liemens linija kyla, aukštėja ir pakulnės. Tiesa, smailiakulnius palikite kitam sezonui. Anot dizainerių, pavasario siluetams idealiai tinka didžiulės platformos.

Tikriausiai prisimenate kultinio serialo „Ally McBeal“ veikėją - išprotėjusį advokatą Richardą Fishą. Jam nebuvo nieko seksualiau už moters pagurklį bei kelius... Dėl pagurklio seksualumo galėtume ginčytis, tačiau atidengti keliai patraukė ir dizainerių akis.

Šortai nebėra tik savaitgalio drabužis – jie derinami su trumpu švarkeliu ir gali būti dėvimi kas dieną. Jei šortai nevilioja, pavasario geidžiamiausios - tobulai pritaikytos, itin siauros kelnės.

Mobilieji telefonai bei iPOD‘ai nenustoja mažėti, kaip ir dizainerių siūlomos rankinės. Neapsiriksite įsigijusios itin didelį krepšį arba atvirkščiai – miniatiūrinę rankinę.

Šio sezono spalva – kūno spalva, derinama su juoda. Nors niekas taip greitai neprišauks pavasario, kaip mėlynos ir baltos spalvos juostų derinys bei didžiulės vario sagos.

Populiariausias - lėlytės stiliukas

Suknelės - tai karščiausia sezono tendencija. Žvilgčiodami į Yves Sain Laurento 1958 metų sausio trapecijos kolekciją Dioro mados namams, dizaineriai linksta prie geometrinių formų suknių ir sijonų.

Fendi, Gucci ir Salvatore Ferragamo kolekcijos vyrauja mažos mergaitės siluetas. Į apačią platėja ir švarkai bei apsiaustai, derinami su cilindrais (Unique) ir nuogomis kojomis bei platforminiais sandalais (Derek Lam bei Erin Fetherston). Kad nebūtumėte pernelyg saldžios, sukneles derinkite su pabrėžtinai šiurkščiu apavu, pavyzdžiui, motociklininko batais.

Jei norite atrodyti itin stilingos „lėlės“, prie suknelių derinkite blauzdines, per petį permeskite platėjantį švarkelį ir būtinai per didelį krepšį.

Naujoji romantika

Romantinis moters įvaizdis, nuo kurio neatsiejami gėlių motyvai, stiprių pozicijų vis dar nepraranda ir vargu ar kada nors praras.

Pavasariu dvelkiančiose kolekcijose mirga trijų dimensijų rožių ir bijūnų atvaizdai. Pastarieji pastebimi Thakoono sluoksniuoto šilko liemenėse. Marchesa iš tiulio nuostabius žiedus kuria ties pečiais ir riešais, o Rodarte žiedais švelnina griežtų linijų suknias bei apsiaustus.

Alexanderio McQueeno puokštės svyra nuo švarkelių ir drabužių be petnešėlių, o Yves Saint Laurento modeliai kolekcijos pristatyto metu ne tik dėvėjo gėles, bet ir vaikščiojo per trapią gyvų žibuoklių pievą...

Žavioms moterims

Miuccia Prada keturiasdešimtųjų žavesį adaptavo dvidešimt pirmajam amžiui. Šio sezono karščiausi: trumpi atlaso šortai aukštu liemeniu ir kepuraitės be atbrailų.

Kojas atidengti ragina ir Chanel, Giambattista Valli bei Akris, tačiau vis dėlto pataria išlaikyti retro dvasią. Carolinos Herreros liemeniuotas ansamblis puikiai tiktų biure, o su Ralpho Laureno drabužiais griežta pečių linija, margintais juodai-baltu turkišku raštu, galima puikiai jaustis visą naktį.

Šį pavasarį dizaineriai vėl atsigręžė į praeitį – nusitaikė į aštuoniasdešimtuosius. Podiumuose iš naujo atgimė buvusieji popkultūros stabukai – Azzedine Alaia, Gianni Versace, Boy George, Madonna.

Milane Alessandro Dell‘Acqua prisiminė savo jaunas dieneles, praleistas klubuose, tad jo pavasario kolekcijoje vyrauja metalo atspalviai ir prie kūno prigludę drabužiai.

Sportinis stilius

Pavasario kolekcijas dizaineriai pritaikė aktyviam gyvenimo būdui, todėl sportinio stiliaus mėgėjoms siūlomos striukės su gobtuvu, kepurės, aptemptos kelnės, T formos suknelės, Marni tunikos, derinamos su trumpomis blauzdinėmis, Dries Van Noten suknelės su gobtuvu, puikiai derančios prie patogių aukštaaulių sportbačių.

Jeanas Paulis Gaultier ir DKNY komandinę dvasią demonstruoja apsiaustais, o Vera Wang – aliuzijomis į baletą.

Kosminė odisėja – pasiryžusioms eksperimentuoti

Pavasarį dizaineriai drąsiai keliauja ir į ateitį: Lanvin, Stella McCartney ir Pollini siūlo A formos įantrios tekstūros ir raštų sukneles, o Givenchy bei Balenciaga mados namams Darth Vader kuria „ufonautiškas“ blizgias blauzdines.

Užbaigdamos kosmoso paveikslą, Versace mados namus atstovauja kosmoso valdovių suknelės iš džersio. Ir nors jų vieta ne prekybos centruose, o greičiau muziejuje, Husseino Chalayano suknelėse nerasite nė kvapo retro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją