Tai – apdarų komplektai, skirti kelionei, paplūdimiui, ypatingam pobūviui ar neformaliam vakarėliui. Juose įkūnyta vis kitokia moteris: dirbanti ir poilsiaujanti, atsipalaidavusi ir flirtuojanti, jaunutė ir labiau subrendusi. „Madai, kurią pristatau, amžius nėra svarbus. Daug aktualiau nuotaika. Aišku, reikia rinktis drabužį, kuris pabrėžia privalumus“, – sako kūrėja.

Ramunė prisipažįsta: pačiai važiuojant automobiliu per Pietų Prancūziją viena po kitos gimė pavasario ir vasaros kolekcijos idėjos. Jos nejučiomis sugrąžino į numylėtą minimalizmą. Kūrėja vėl žaidžia pustoniais, prisiminė švelnias, lyg saulės išblukintas spalvas: gelsvą, smėlinę, pilkšvą, melsvą, akinamai baltą. Yra šiek tiek šokolado – visi pajūrio akmenėlių atspalviai! Ir daug dryžuoto audinio. Pro permatomus drabužius šmėkščioja baltos, rudos, sunokusių vaisių spalvų maudymosi kostiumėlių detalės.

Kolekcijoje daug šilko, plazdančio šifono, šiek tiek sunkesnio krepo, prabangiai blizgančio šantungo. Taip pat – batisto, lino, nėrinių. Apdarai plevena, plasnoja, klostosi, apnuogindami juos vilkinčios moters nugarą ar pečius – subtilu ir seksualu. „Drabužiai – transformuota emocija“, – sako dizainerė. Ryškus šios kolekcijos bruožas – ypač kontrastingi apdarų ilgiai: mini ir maksi. Šortai, sijonai, suknelės kojas apnuogina gerokai virš kelių arba plaikstosi palei žemę.

Kolekcija gausi romantiškų suknelių: nedidelės prigludusios – iš lino; plačios tunikos – iš medvilninio batisto; plevenančios iki žemės ir krintančios klostėmis gerokai virš kelių – iš šilko. Prie trumpų suknelių dizainerė komplektuoja atvirus ilgaaulius batus, prie klasikinių – atviras basutes. „Šįsyk labai gerai paišėsi ir kelnės“, – juokiasi kūrėja. Kolekcijoje – kelnių siluetas varijuoja nuo siaurų prigludusių iki įvairaus pločio tiesių, klostuotų, puoštų peltakiuotais diržais, kišenėmis.

Daugelis drabužių dekoruoti drapiruotais kaspinais ir spindinčiomis stiklo sagomis. Komplektus papildo masyvios rankinės iš grubaus rankomis austo audinio, derinamo su oda. Paskutiniai akcentai – papuošalai: masyvios apyrankės iš juodų oniksų, oranžinių korneolių, baltų chalcedonų, margų agatų, geltonų citrinų, rausvų opalų, rudų jaspių ir ažūrinių sidabro burbuliukų. Ant kaklo – trapios sidabro grandinėlės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją