Skelbiame kolekcijos dedikaciją, kuri paaiškins galbūt keistai skambantį pavadinimą ir padės geriau suprasti dizainerių darbus.

"Draugams emigracijoje. Vietoje neparašytų laiškų"

Jau daugiau kaip dešimt metų nenutrūksta emigracijos banga. Iškeliauja artimi draugai. Tuomet klausiam savęs, kam kursime kolekcijas, ar dar liks čia jos vertintojų...

Tas tolimų kraštų ilgesys. Pažadėtos žemės. Iliuzija - svajonių asteroidas, kuriame nepasitiks griežti vizų tikrintojai, kuriame jie, kaip ir mes, nebūsim svetimi. Ten vieninga žvaigždžių valiuta. Juk grožis kaip žvaigždės - nedevalvuojami.

Deja, jų poreikis trumpalaikis. Kaip krintančių žvaigždžių. Kaip kylančių lėktuvų oro uoste. Palieka ilgesį...

Kažkas atranda žemes. Kažkas dangų.

Kur bebūtų mūsų draugai - NY, Los Andžele ar Izraelyje - vėjas virš mūsų visų ir žvaigždėtas dangus.

Skriejančio šviesulio trajektorija - "Tavo meilė - asteroide".

Renginio režisierė Anželika Cholina suintrigavo ir nustebino žiūrovus savo originalia režisūros idėja. Iš tiesų, surengti madų šou po žvaigždėtu dangumi - puiki mintis. Tačiau žvaigždinių efektų vardan buvo paaukota modelių išraiška - tikrai sunku buvo pagauti kiekvieno modelio visumą, nekalbant jau apie detales - manekenės praskriejo kaip tie asteroidai...

Taigi, kaip bebūtų gaila, režisūra ir aplinka nustelbė pačius modelius. O gal tokia ir buvo idėja - sugauti tik krintančios žvaigždės blyksnį?

Kolekcijos spalvos - nuo švelnių pastelinių iki ryškiai raudonos, geltonos, žalios, mėlynos, mėgstama - pilka, kaip nakties dangus...

Išskirtines detalės, vienijančios visus modelius ir priartinančios kolekciją prie jos pavadinimo - tai veidrodžių šukės merginų plaukuose. Interpretuokime tai, kaip norime - tai tarsi sudužusių asteroidų dalelės, o gal net sudužusios kažkieno svajos?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją