Kaip tai nustatyti ir išsirinkti tinkamą plaukų spalvą pataria salono „Grožio dirbtuvės“ stilistė Eglė Saunorytė-Kinderienė.

Kokią plaukų spalvą rinktis, turėtų nulemti šie kriterijai:

jūsų plaukų būklė (pažeisti ar sveiki plaukai);
esama plaukų spalva ( natūralūs ar dažyti);
esate šviesaus gymio ar tamsiaplaukė;
koks jūsų odos atspalvis.

Plaukų būklė prieš pasirenkant būsimą spalvą yra labai svarbi. Jei plaukai pažeisti, nualinti ar buvo atliktos plaukų cheminio sugarbanojimo ar tiesinimo procedūros, jei darėte keratininį sušukavimą, labai nutamsinote ar nušviesinote savo plaukus, tai turės įtakos būsimam plaukų dažymui.

Po išvardintų procedūrų sudėtinga išgauti tolygiai ar sveikai atrodančia plaukų spalvą, nes jos paveikia plauko dalis, kuriose fiksuojasi plaukų dažų molekulės. Tobulai nudažyti plaukus šiuo atveju Jums galės tik profesionalai. Tik visada informuokite meistrą apie šias praeityje atliktas procedūras.

Turinčioms natūralius ir sveikus plaukus nerekomenduoju radikalių spalvos pokyčių. Dažykite 1 tonu tamsiau ar 1 tonu šviesiau. Žaiskite su atspalviais. Pusiau ilgalaikiai plaukų dažai nusiplauna vidutiniškai per 15 trinkimų, tad dažant šiais dažais neturėsite ataugančiu šaknų problemos.

Turinčioms žilus plaukus patarčiau vengti eksperimentuoti su plaukų spalvomis, nes nevykęs žilų plaukų dažymas būna ypač matomas.

Esama Jūsų plaukų spalva, jei plaukai dažyti, gali sukelti keblumų nutarus keistis. Tarkime, Jūsų ataugančios plaukų šaknys šviesios, o plaukai per visą ilgį yra varno juodumo ar tamsaus šokolado spalvos. Žinokite, jog šiuo atveju namų sąlygomis tikrai nepavyks išgauti norimos plaukų spalvos. Teks kreiptis į profesionalus, kurie turės išblukinti tamsią spalvą.

Specialistai vadina šią paslaugą plaukų spalvos korekcija. Tai itin sudėtinga procedūra. Būtina aukšta meistro kvalifikacija. Visada aptarkite su plaukų stilistu paslaugos eigą. Nusiteikite būti kantri, nes gali prireikti net 6 dažymų tam, kad Jūsų plaukų spalva atitiktų Jūsų lūkesčius.

Tad niekada neskubėkite nutamsinti savo plaukų. Visada atkreipkite dėmesį į savo prigimtį.

Taip pat neapsunkinkite savęs plaukų dažymu kas 2 savaites. Šiauriečiai turi šmaikštų posakį, jog jų moterys visos juodos su baltom šaknim, o musu lietuvės baltos su juodom šaknim. Karti ironija ir akivaizdus mūsų turimų fiziologinių ir estetinių savybių ignoravimas.

Visada įvertinkite išvardintus kriterijus, pasirenkant plaukų spalvą ir netikėkite stebuklais. Jei naiviai galvosite, jog graži besišypsanti mergina ant dažų pakuotės prekybos centre jums pagelbės, karčiai nusivilsite. Ir kils retorinis klausimas: o kodėl man taip nenusidažė plaukai kaip jai?

Na, ir keletas konkrečių pavyzdžių, kaip derėtų parinkti plaukų spalvą.

Jei jūsų veido oda pilka, veide trūksta gyvybės, nuolat girdite klausimus iš aplinkinių, ar nesate pervargusi arba jei norite šiek tiek atjaunėti, rinkitės šiltas aukso spalvas. Tai ir aukso blondinė, smėlinio atspalvio šatenė, visi geltonojo gintaro atspalviai, Havanos tabako ruda, tamsaus šilto šokolado spalvos.

Turinčioms gelsvą veido odą ir norinčioms tai paslėpti, siūlau rinktis spalvas su šalto perlamutro atspalviu. Tai šviesi pastelinė blondinė, tamsi blondine su smėlio ir perlamutro atspalviu. Jei rinksitės tamsią spalvą, tai turėtų būti ruda su violetiniu atspalviu.

Jei Jūsų veido oda oranžinio atspalvio, rinkitės spalvas, turinčias mėlynumo. Tai smėlinė pilka blondinė, sidabriškai ruda, dūminė.

Na, ir jei jūsų veido oda turi nepageidaujamą žalsvą atspalvį, galite būti drąsi ir rinktis varinę ar ugninę raudoną. Šios spalvos sušvelnins nepageidaujamą odos atspalvį.

Jei jums kyla klausimas, koks gi jūsų odos atspalvis, pasiūlysiu patį veiksmingiausią pratimą. Viskas vyks sulyginimo principu.

Paprašykite kolegų ar artimųjų pagalbos ir sudėkite bent trijų asmenų rankas krūvon. Taip laikydami rankas neskubėdami apžiūrėkite išorinę rankos odos spalvą nuo alkūnės iki riešo.
Nustebsite, kokie jūsų visų skirtingi odos tipai ir atspalviai! Taip lengviau suprasite, kokia jūsų odos spalva (soliarumo ar dirbtinis įdegis nevertinamas).

Sėkmės grožio paieškose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)