Visos mes, kai maunamės kelnaites, pirma kišame vieną koją, po to – kitą, tiesa? Purewow.com pateikia apatinio trikotažo dizainerės Marianos Hernandez pastebėjimus apie klaidas, kurias dažna moteris daro nešiodama apatinį trikotažą. Tad išvardysime aštuonias nuodėmes iš apatinio trikotažo srities, kurias ko gero darote nė nežinodamos.

1. Vienu dydžiu per mažos kelnaitės.

Pasak M. Hernandez, dauguma moterų linkusios pirkti vienu dydžiu mažesnes kelnaites, nei reikėtų. Ji rekomenduoja nešioti tik savo dydžio apatinius, kitaip audinys įsirėš į odą, susiraukšlės ir išsitemps, o siluetas bus negražus.

2. Apatiniai, nepritaikyti prie aprangos.

Dėvite aptemptą suknelę? Atrodytų, reikėtų po ja pasivilkti siaurikes? Vis dėlto, pasak dizainerės, tai ne visada tinkamiausias sprendimas. Viskas priklauso nuo tekstūros, audinio ir spalvos. Kartais, kai dėvime aptemptus drabužius, labiau patartina mūvėti figūrą koreguojančius apatinius.

3. Apatiniai su storai apsiūtais kraštais.

Pirkdamos kelnaites, ieškokite tokių, kurių siūlės visiškai lygios, neišsikiša – kitaip po drabužiais gali išryškėti apatinio trikotažo kontūrai.

4. Tinkliniai apatiniai vasarą.

Atrodytų, vasarą kaip tik labiausiai ir tinka tinkliniai apatiniai (juk juose daug mažų skylučių!). Bet nepamirškite, kad jie pasiūti iš sintetinio audinio, pvz., poliesterio, kuris sulaiko karštį ir nesugeria drėgmės bei prakaito. Todėl vasarą geriausiai rinktis natūralius audinius, tokius kaip medvilnė ar bambukas, kurie sugeria drėgmę.

5. Prie baltų drabužių derinami balti apatiniai.

Balta spalva kontrastuoja su odos spalva ir persišviečia po drabužiais. Verčiau rinkitės apatinius, kurių spalva atitinka natūralią jūsų odos spalvą.

6. Prie tamsių drabužių derinami šviesūs apatiniai.

Po juoda suknele dėvima kūno spalvos liemenėlė tik iš pirmo žvilgsnio atrodo logiškas sprendimas. Šviesios spalvos gali persišviesti pro tamsų audinį – ypač nuotraukose, kuriose naudojama blykstė. Po tamsiais drabužiais vilkitės tamsesnių spalvų apatinius, o po šviesiais – šviesesnių spalvų.

7. Apatinių skalbimas skalbyklėje.

Karštas vanduo, gręžimo ciklas ir skalbimo priemonė gali pakenkti audiniui – jis praras elastingumą, išsitampys. Apatinius reikia skalbti rankomis švelniu muilu, o jei vis dėlto norite skalbti skalbyklėje – įdėkite į specialų tinklinį maišelį apatiniams ir įjunkite šalto vandens režimą. Taip pat nerekomenduojama džiovinti džiovyklėje.

8. Pinigų taupymas perkant apatinius.

Netaupykite pinigų pirkdamos apatinį trikotažą, nes, kaip sakoma, šykštus moka du kartus. Pigesnis apatinis trikotažas paprastai siuvamas iš pigesnio audinio, kuris greičiau susidėvi. Investuokite į kokybišką, patogų ir patvarų apatinį trikotažą, net jei jis nėra labai pigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)