Paprašėme specialistų pagalbos ir štai trijų profesionalų komanda - kirpimų meistrė Eglė Saunorytė Kinderienė, asistentė Greta Gruodytė ir makiažo specialistė Jolanta Sargautytė ėmėsi darbo, norėdamos parodyti, kaip greitai, nesudėtingai ir naudojant tiesiog po ranka turimas priemones, galime sukurti originalų įvaizdį.

Kaip buvo kuriamos šukuosenos ir įvaizdis, pasakoja meistrė E. Saunorytė Kinderienė.

Su modeliais nebuvome pažįstami nei vienas. Dirbome be jokio išankstinio plano, tiesiog pakvietėme 4 merginas ir pradėjome procesą. Visų merginų plaukai buvo visiškai natūralūs, todėl atsisakėme idėjos dažyti, kad nepakeistume jų įvaizdžio per daug kardinaliai, nes jos dar moksleivės.

Procesui kaip aksesuarai ir pagalbinės priemonės buvo naudojami absoliučiai paprasti močiutės karoliai, skarelės, tekstilė.

Pirmajam modeliui buvo naudota daugiausia tekstilės, plaukų apimtis didžiulė, pati mergina labai graži. Norėjome padaryti tokį truputį afrikietišką stilių, didžiulį kuodą, į vidų įdedant tekstilės elementus. Apatinėje pakaušio dalyje suformuotos trys kasos, įpinant į kasą tekstilės elementą ir paskui segant su sagučiais bet kaip, netvarkingai, ore fiksuojant su trupučiu lako. Įvaizdį užbaigė truputis makiažo.
Antros merginos šukuosenai naudojome karštas žnyples, bet nesugarbanojant, o suvoluojant. Merginos veidas trikampio formos, tai šiek tiek improvizavome ir sukūrėme tokį vos vos viduramžišką stilių. Šio modelio įvaizdį atskleidė daugiau makiažo subtilumai: dūminės akys, bet keliant ne į viršų, kaip yra įprasta, o apatinėje voko dalyje.

Šukuosenai naudojome labai neįprastas tam priemones – batų raištelius. Kaip įrodymą, kad visos priemonės, kurias turime, gali būti naudojamos. Jau nekalbant apie tai, kad naudojame papuošalus, galime dėti net spalvotus batų raištelius ir išgauti tam tikrus efektus.

Trečiai merginai kūrėme ofisinį stilių, kadangi ji atėjo taip apsirengusi, tai įkvėpė jos apranga. Jai rišome asimetrišką uodegą ir, kas įdomu, puošėme ją neįprastais aksesuarais. Jau suformuotą asimetrišką plaukų uodegą dekoravome apyranke. Ne plaukų sage ar kitu plaukams skirtu elementu, o masyvia sunkia varine apyranke. Taigi galima labai įvairiai panaudoti daiktus, sugriaunant mitą apie jų paskirtį. Reikia tiesiog kūrybiškai į tai pažiūrėti.
Ketvirtosios merginos šukuosenai darėme šlapios palukų uodegos efektą, kurį derinome su neiššaukiančiu makiažu. Tam išplovus galvą dėjome daug plaukų želė, surišome uodegą ir ant jos uždėjome įprastus karolius. Tiksliau, įrišome juos į uodegą. Tai visiškai netikėtas sprendimas ir puošybos elementas.

Pagrindinė projekto idėja ir buvo greitis: idėjos greitis, atlikimo greitis ir netikėti elementai, su kuriais galima žaisti ir panaudoti kuriant šukuoseną.

Linkime būti kūrybiškoms ir nebijoti eksperimentuoti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)