Gamyboje galite naudoti ne tik baltąją žuvį, bet ir kitas jūros gėrybes. Prieš valgant – nepamirškite žuvies apšlakstyti citrinos sultimis – pridės papildomo skonio.

Reikės:

3 baltos žuvies file (tilapijos, pangasijos ar pan.)
1,5 arb. š. konservuotų kaparėlių
3 valg. š. baltojo vyno
1 arb. š. rudojo cukraus
200 ml virinto šalto vandens
4 didelės česnako skiltelės
2 arb. š. šviežios arba džiovintos petražolės
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. miltų
druskos, pipirų

Gaminimas:

Žuvį nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti riekelėmis susmulkintą česnaką, džiovintą petražolę, apkepti pora minučių, kol suminkštės. Tuomet sudėti miltus, gerai išmaišyti.

Po to supilti vandenį, vyną, viską gerai išmaišyti ir pakaitinti ant vidutinės ugnies pora minučių. Sudėti kaparėlius, cukrų (jei pagal Jūsų skonį nereikia, tuomet nedėkite), pakaitinti pora minučių ir po to sudėti žuvies file.

Žuvies file troškinkite padaže ant vidutinės kaitros apie 10 minučių vieną pusę ir 10 min kitą, pagardinkite druska, pipirais. Jei žuvis lengvai atsignyba – laikas skanauti, jei file storesnė, patroškinkite ilgiau.

Labai skanu su šparaginėmis pupelėmis ir keptais cukinijos griežinėliais.

Receptas ir foto iš skaitytojos Liucijos tinklarasčio www.lithuanianintheusa.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)