Žuvis su mėlynojo pelėsio sūrio padažu

 (6)
Žuvis
Žuvis
© Shutterstock nuotr.

Pelėsinis sūris žuviai suteiks pikantišką prieskonį.

Produktai:

4 gabalėliai žuvie filė (be odelės ir be kaulų),
1/4 stiklinės baltojo vyno,
1/2 stiklinės grietinėlės,
3/4 stiklinės mėlynojo pelėsio sūrio,
1 šaukštelis juodųjų maltų pipirų,
2 šaukšteliai paprikos miltelių,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštas kajeno pipirų,
2 šaukštai aliejaus.

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sumaišykite kajeno pipirus, juoduosius pipirus, paprikas ir druską, šiuo mišiniu ištrinkite žuvį.

Ant keptuvės pakaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies filė – maždaug po 2 minutes kiekvieną pusę. Sudėkite filė į gilią kepimo formą, pašaukite į įkaitintą orkaitę maždaug 4 – 6 minutėms.

Padažui įpilkite vyną į nedidelę keptuvę ir pakaitinkite. Kai išgaruos pusė vyno, sudėkite sutrupintą sūrį ir maišykite, kol masė taps vientisa. Sudėkite žuvį į lėkštes, apliekite padažu ir patiekite į stalą.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kaunietis kulinaras atskleidė, kokias klaidas darome virtuvėje + 3 originalūs receptai! (23)

2014 liepos mėn. 26 d. 00:01
Kaunietis kulinaras atskleidė, kokias klaidas darome virtuvėje
Ievos Jonelytės – Arlauskienės nuotr.
Bohemiškame Kauno Žaliakalnio rajone užaugęs 20-metis kulinaras Paulius Strasevičius jau gali pasigirti populiariu maisto tinklaraščiu „Kitchen Obsession“, gausybe originalių receptų bei netrukus pasirodysiančia kulinarijos knyga. „Esu pamišęs dėl kulinarijos. Nuolatinis noras tobulėti ir sukurti naujus skonius verčia mane nesustoti ir judėti tik pirmyn“, - pokalbį pradeda pašnekovas.

Greitai paruošiama gardi sriuba su pomidorais ir krevetėmis (11)

2014 liepos mėn. 25 d. 00:01
Jūros gerybių sriuba su pomidorais yra labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas. Be to, tai puiki vitaminų ir mikroelementų dozė mūsų organizmui.

Įvairiaskonė vynuogė chardonnay

2014 liepos mėn. 25 d. 00:01
Per karščius dairomės ko nors lengvesnio. Juk gyvenimas neapsiriboja visuomeninėmis problemomis ir politikos vingiais. Atsikvėpkime ir pasidžiaukime gražia pasaulio įvairove. Skoniais, spalvomis, kvapais.

Naminiai pieniški ledai (11)

2014 liepos mėn. 24 d. 00:01