Žuvis su mėlynojo pelėsio sūrio padažu

 (6)
Žuvis
Žuvis
© Shutterstock nuotr.

Pelėsinis sūris žuviai suteiks pikantišką prieskonį.

Produktai:

4 gabalėliai žuvie filė (be odelės ir be kaulų),
1/4 stiklinės baltojo vyno,
1/2 stiklinės grietinėlės,
3/4 stiklinės mėlynojo pelėsio sūrio,
1 šaukštelis juodųjų maltų pipirų,
2 šaukšteliai paprikos miltelių,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštas kajeno pipirų,
2 šaukštai aliejaus.

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sumaišykite kajeno pipirus, juoduosius pipirus, paprikas ir druską, šiuo mišiniu ištrinkite žuvį.

Ant keptuvės pakaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies filė – maždaug po 2 minutes kiekvieną pusę. Sudėkite filė į gilią kepimo formą, pašaukite į įkaitintą orkaitę maždaug 4 – 6 minutėms.

Padažui įpilkite vyną į nedidelę keptuvę ir pakaitinkite. Kai išgaruos pusė vyno, sudėkite sutrupintą sūrį ir maišykite, kol masė taps vientisa. Sudėkite žuvį į lėkštes, apliekite padažu ir patiekite į stalą.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

VMG siekia atkreipti dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą (3)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 13:22
Socialinė akcija „VMG tikras“
Organizatorių nuotr.
Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomiausias Lietuvos kulinarinis projektas VMG Vilniaus savivaldybės prieeigą užvertė daugiau kaip trimis tonomis miltų ir pristatė naują socialinę akciją „VMG tikras“.

Greitas užkandis: grybais įdaryti kiaušiniai (7)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 13:09
Greita, skanu ir lengva:

Naujo vasaros sezono vynai (3)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 00:01
Supažindinu delfi.lt skaitytojus su naujai Lietuvoje atsiradusiais bei vasaros metu atrastais vynais.

Tirpsta burnoje: šokoladinis pyragas su obuoliene (3)

2014 rugpjūčio mėn. 26 d. 09:11
Išsivirėte obuolienės? Išsikepkite dar ir pyragą, bus nuostabus desertas!

Garstyčios: kiek, kaip ir su kuo

2014 rugpjūčio mėn. 26 d. 00:01
Garstyčios – tai pagardas, pagamintas iš garstyčių sėklų. Šios sėklos (suskaldytos arba sumaltos) yra sumaišomos su vandeniu, druska, citrinų sultimis ir kitais skysčiais bei prieskoniais, kol gaunama garstyčių masė. Pagamintų garstyčių spalva gali svyruoti nuo šviesiai geltonos iki tamsiai rudos. Taip garstyčios gaminamos šiandien, tačiau Romos laikais viskas buvo kitaip...