Žuvis su mėlynojo pelėsio sūrio padažu

 (6)
Žuvis
Žuvis
© Shutterstock nuotr.

Pelėsinis sūris žuviai suteiks pikantišką prieskonį.

Produktai:

4 gabalėliai žuvie filė (be odelės ir be kaulų),
1/4 stiklinės baltojo vyno,
1/2 stiklinės grietinėlės,
3/4 stiklinės mėlynojo pelėsio sūrio,
1 šaukštelis juodųjų maltų pipirų,
2 šaukšteliai paprikos miltelių,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštas kajeno pipirų,
2 šaukštai aliejaus.

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sumaišykite kajeno pipirus, juoduosius pipirus, paprikas ir druską, šiuo mišiniu ištrinkite žuvį.

Ant keptuvės pakaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies filė – maždaug po 2 minutes kiekvieną pusę. Sudėkite filė į gilią kepimo formą, pašaukite į įkaitintą orkaitę maždaug 4 – 6 minutėms.

Padažui įpilkite vyną į nedidelę keptuvę ir pakaitinkite. Kai išgaruos pusė vyno, sudėkite sutrupintą sūrį ir maišykite, kol masė taps vientisa. Sudėkite žuvį į lėkštes, apliekite padažu ir patiekite į stalą.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Turkiškos kviečių kruopos: egzotiška naujovė ar konkurencija ryžiams? (1)

2014 rugsėjo mėn. 1 d. 18:14
Ieškantys alternatyvos ryžiams, grikiams ar kitoms kasdien vartojamoms kruopoms parduotuvių lentynose jau pastebėjo įdomią naujovę – saulėje džiovintas kviečių kruopas. Dietologų teigimu, šios iš Turkijos į Lietuvą atkeliaujančios kruopos „Bulgur“ pasižymi ypatingomis maistinėmis savybėmis, be to, jas lengva paruošti, todėl jos gali praturtinti kiekvieną virtuvę.

Sveikas, sotus ir labai skanus desertas – varškės apkepas (13)

2014 rugpjūčio mėn. 29 d. 00:01
Sporto ir laisvalaikio klubo šeimai asmeninė trenerė – kineziterapeutė Toma Kreivėnaitė jau yra minėjusi, jog prie viryklės nemėgsta praleisti daug laiko, tad pateikia labai greitą ir skanų varškės apkepo receptą.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: šamo vėrinukai su keptais pomidorais (1)

2014 rugpjūčio mėn. 31 d. 00:01
Šamo vėrinukai su keptais pomidorais
Asmeninio archyvo nuotr.
Kulinarinio tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė su naujienų portalo DELFI skaitytojams pateikia šamo vėrinukų su keptais pomidorais receptą.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: silkės foršmakas ant burokėlių karpačo (3)

2014 rugsėjo mėn. 1 d. 00:01
Silkės foršmakas ant burokėlių karpačo
Asmeninio archyvo nuotr.
Kulinarinio tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė su naujienų portalo DELFI skaitytojais dalinasi abejingų nepaliksiančių silkės foršmakas ant burokėlių karpačo receptu. Palangoje esančiame viešbutyje „Amberton Green Apartments“ apsistojusi moteris tikino, kad šis receptas patiks visiems, mėgstantiems silkę.

Tiramisu su obuoliais (6)

2014 rugpjūčio mėn. 30 d. 00:00
Siūlome tradicinį obuolių pyragą pakeisti originalesniu burnoje tirpstančiu tiramisu desertu: