4 porcijoms Jums reikės:


· 4 ilgesnių rozmarino šakelių
· 2 skiltelių česnako
· 6 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
· 350 gramų menkės arba kitos baltos žuvies (teks supjaustykite gabaliukais)
· 175 gramų nuvalytų stambių krevečių
· 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
· 8 plonų griežinėlių šoninės
· 350 gramų jogurtinio pagardo (receptas – žemiau)
· 1 citrinos – dekoravimui
· Garnyrui – kuskusas su daržovėmis arba salotos

Gaminimas

1) Pradžiai – jogurtinio padažo receptas. Sumaišykite burokine tarka sutarkuotą vidutinio dydžio agurką bei kelis smulkiai supjaustytus mėtos lapelius su indeliu natūralaus jogurto, įspauskite skiltelę česnako, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Šis padažas puikiai tiks prie įvairių patiekalų.

2) Įkaitinkite grilių. Nuo šakelių nuskabykite visus rozmarino lapelius – turi likti tik stiebeliai. Būtent rozmarino stiebelius reikės panaudoti kaip iesmelius žuvies ir krevečių šašlykams: ant jų reiks suverti krevetes ir baltos žuvies gabaliukus.

Smulkiai supjaustykite rozmarino lapelius, sumaišykite su smulkintu česnaku ir alyvuogių aliejumi, tarkuota citrinos žievele, jos sultimis – tada į marinatą turėtų keliauti žuvies gabaliukai ir krevetės.

3) Pasmailinkite rozmarino stiebelių viršūnėles. Pats metais jais pasinaudoti kaip iešmeliais – ant stiebelių pakaitomis suverkite žuvies gabaliukus ir krevetes. Žuvies gabaliukus apvyniokite šonine.

4) Kepkite kepsninėje po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės – šoninė turi kaip reikiant apskrusti.

5) Pagardinkite druska bei pipirais, patiekite su jogurtiniu padažu, citrinos arba žaliomis citrinos riekelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)