Jums prireiks:

600 g žemuogių
1,5 stiklinės pieno
vanilinio cukraus pagal skonį
2 kiaušinių
1 šaukštelio cukraus
1 stiklinės karšto pieno (padažui)

Žemuoges perrinkti, nuplauti ir sudėti į indelius kompotui. Užvirti pieną su vaniliniu cukrumi. Kiaušinių baltymus suplakti su cukrumi, gautą masę padalinti į kelias dalis ir šaukštu suformuoti rutuliukus. Po vieną pamerkti juos į verdantį pieną ir dėti ant lėkštės atvėsti. Trynius sutrinti su cukrumi ir nuolat maišant užplikyti stikline pieno. Kad masė sutirštėtų, ją reikia pašildyti ir atvėsinti. Ant uogų dedami baltymų rutuliukai ir užpilama padažu. Prieš patiekiant atvėsinti šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją