Jei norisi ypatingo sultingumo – pabandykite. Tikrai patiks.

1 kg paukštienos file reikės:

2 l žalios arbatos
2 v.š. druskos
100 ml kepimui tinkamo aliejaus
1 v.š. prieskonių paukštienai mišinio
1 laimo sulčių
8-10 česnako skiltelių (ar 1vš maltų česnakų žiedų)

Pirmiausiai paruošiu arbatą, užpilu 2 v.š. žalios arbatos lapelių 2 l vandens ir į indą suberiu druską. Maišau, kol arbatos lapeliai nudažo vandenį ir ištirpsta druska. Palaukiu, kol arbata atvės ir tuomet į ją sudedu paukštienos gabalus. Pridengiu lėkštute ir palieku mirkti 2-3 val.

Mėsą ištraukiu iš skysčio, apsausinu popieriniais rankšluosčiais ir dedu į gilų indą. Supilu aliejų, sudedu prieskonius, supilu laimo sultis ir smulkiai kapotą česnaką. Rankomis įminkau prieskonius ir palieku bent 1 val. marinuotis.

Kepu sausoje keptuvėje po 5-7 min. iš abiejų pusių arba ant žarijų, stebint apskrudimą.

Tiekiu su daržovių salotomis.

Šaltą pjaustau plonomis riekelėmis ir gaminu šviežių daržovių salotas su paukštiena ir mėgstamu padažu.