Perku apie 1 kg jautienos ir kiaulienos faršo (arba sumalu po 0,5 kg šių mėsų kumpių). Jį gerai išminkau su 1 a.š. druskos, 4 kiaušiniais, kupina sauja maltų džiūvėsėlių (galima keisti manų kruopom – bus kietesnis), 1 a.š. mėgiamų mėsos prieskonių, 200g smulkiai pjaustytų špinatų lapų, pundeliu smulkiai pjaustytos kalendros lapelių (dar kitaip kindza).

Šlapiais delnais išglostau „zuikio“ formą ant kepimo popierium išklotos skardos, arba naudoju nuostabiąją silikoninę formą aukštais bortais. Kepu 200C apie 45-50 minučių, baigtumas matosi apskrudusiame paviršiuje ir atšokusiuose nuo formos šonuose.

Tiekiu su lavašu ar klasikinį variantą – su bulvių koše ir obuolių sultyse marinuotais burokėliais.

Patarimas – vien kiaulienos faršas taps rieboku patiekalu, o vien jautienos – kietoku, todėl siūlyčiau neeksperimentuoti.