10 porcijų (gamindamos užtruksite 4 valandas)

Pagrindui jums reikės:

· 170 gramų sviesto
· 170 gramų cukraus
· 6 didelių kiaušinių
· 150 gramų juodojo šokolado
· 70 gramų maltų džiūvėsėlių
· Aliejaus ir miltų – kepimo formai

Kremui jums reikės:

· 150-200 gramų abrikosų džemo
· 2-3 valgomųjų šaukštų tamsaus romo

Glajui jums reikės:

· 150 gramų juodojo šokolado
· 250 gramų cukraus
· 1 arbatinio šaukštelio augalinio aliejaus

Gaminimas

Ruošiant tešlą, kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Cukrų ištrinkite su trimis ketvirtadaliais cukraus. Šokoladą ištirpinkite, supilkite į sviesto ir cukraus mišinį. Po vieną į masę sudėkite kiaušinių trynius, viską gerai išmaišykite. Tuomet suberkite džiūvėsėlius, gerai išmaišykite.

Baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki standžių putų, atsargiai sudėkite į tešlą ir išmaišykite. Kepimo formą, kurios skersmuo 24 centimetrai, ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais, supilkite ten tešlą. Iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje torto pagrindą kepkite apie valandą. Iškepusį torto pagrindą atsargiai išimkite iš kepimo formos, leiskite atvėsti ir padalinkite į tris dalis.

Apelsinų džemą su romu ir 1-2 arbatiniais šaukšteliais vandens pakaitinkite puode. Torto lakštus ištepkite apelsinu džemu.
Dabar pasigaminkite glajų. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais. Cukrų puode ištirpinkite su 125 ml vandens, kaitinkite ant vidutinės ugnies. Tuomet suberkite šokoladą, puodą nukelkite nuo ugnies, viską gerai išmaišykite, kol šokoladas ištirps, supilkite aliejų.

Glajui leiskite truputį atvėsti, tuomet juo apliekite visą tortą. Tortą mažiausiai valandai padėkite į šaldytuvą. Šis tortas patiekiamas su plakta grietinėle.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)