Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.
Uogų tortas
© Asmeninis albumas

Reikės:

Biskvitams:

120 g špinatų
1 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
3/4 stiklinės rapsų aliejaus
1 stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1 a. š. vanilės esencijos
2 v. š. citrinos sulčių
1/2 a. š. druskos

Pertepimui:

400 g mėlynių/braškių/aviečių
skardinės kondensuoto pieno (397 g)
250 ml plakamos grietinėlės
1 citrinos sulčių
3 v. š. želatinos miltelių
100 ml vandens

Glajui:

stiklinės mėlynių (šviežių arba šaldytų)/braškių/aviečių
1/2 stiklinės cukraus
1/2 citrinos sulčių
2 a. š. želatinos miltelių
2 v. š. vandens

Papuošimui:

saujos šviežių uogų

Gamybos eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 160 0C. Aliejumi ištepti 23 cm skersmens kepimo skardą.

Miltus išsijoti su kepimo milteliais ir druska.

Špinatus sudėjus į maisto smulkintuvą kartu su aliejumi citrinos sultimis sumalti iki visiškos tyrės.

Kitame inde plakti kiaušinius su cukrumi kol masė padvigubėja ir tampa balkšva. Į išplaktą kiaušinių masę supilti špinatų tyrę, nugesintą sodą ir viską gerai išmaišyti.

Į gautą masę įmaišyti išsijotus miltus. Gerai išmaišyti ir supilti į paruoštą skardą. Kepti apie 50 min, ar iškepė tikrinti mediniu smeigtuku.

Iškepusį biskvitą palikti skardoje visiškai atvėsti ir tuomet supjaustyti į tris dalis.

Pertepimui uogas, kondensuotą pieną ir citrinos sultis sumalti maisto smulkintuvu. Želatiną išbrinkinti vandenyje. Suplakti grietinėlę iki standžių putų. Išbrinkusią želatiną pašildyti, kad ištirptų ir supilti į uogų masę. Kai tik masė pradeda stingti įmaišyti išplaktą grietinėlę.

Torto surinkimas:

Vieną biskvito lakštą apjuosti kepimo formos kraštu, užtepti trečdalį kremo, dėti sekantį biskvito lakštą, tepti pusę likusio kremo, tuomet dėti paskutinįjį lakštą ir užtepti likusiu kremu. Padėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

Kol stingsta pasiruošti glajų. Želatiną išbrinkinti vandenyje. Maisto smulkintuvu sutrinti uogas iki visiškos tyrės, įdėti cukrų, citrinos sultis ir pakaitinti karščiui atspariame inde kol cukrus ištirps. Supilti želatiną ir maišyti kol ištirps. Užpilti ant sustingusio torto paviršiaus, papuošti šviežiom uogomis ar kaip tik širdis geidžia. Dėti atgal į šaldytuvą keliom valandom.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Smūgis A. Bosui: prabangų namą prašoma sulyginti su žeme (90)

Vilniaus pašonėje, miškų apsuptyje, prasidėjusias Lietuvoje žinomo verslininko Antano Boso...

Grėsmė šalia mūsų: Europoje slepiasi šimtai „Islamo valstybės“ apmokytų žudikų (212)

Europą sudrebino dar vienas teroro aktas: per dvi atakas, kai ketvirtadienį ir penktadienį...

VGT uždegė žalią šviesą: į kovą su „Islamo valstybe“ stos Lietuvos specialiosios pajėgos (569)

Pirmadienį posėdžiavusi Valstybės gynimo taryba aptarė ne tik krašto apsaugos sistemos...

Ketinantiems nuomotis butą – teisininkės patarimai (3)

Planuojantys nuomotis būstą neišvengiamai susiduria su įvairiais teisiniais klausimais: į ką...

Didžiausi atlyginimai: dešimtuke – netikėti naujokai (149)

Birželio mėnesį buvo tik viena įmonė, kurios darbuotojų atlyginimų vidurkis buvo...

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas trumpėja: treneriai padėkojo D. Gailiui (86)

Likus daugiau nei savaitei iki Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvos rinktinės treniruotėse...

Karas su kurmiais: paprasti, bet labai veiksmingi kovos būdai (28)

Kai kuriems išpuoselėtų vejų ir gėlynų savininkams pasisekė – nepageidaujamas svečias kurmis...

Asmeninė trenerė: norint numesti svorio, pradėti reikia ne nuo sporto (2)

Knygą „ Ideali figūra “ pristatanti asmeninė trenerė Rūta Beišytė sako, kad norint...

Miela princesės Dianos laikrodžių paslaptis: kodėl vienu metu segėjo net du? (3)

Paskelbus nuotrauką , kurioje princesė Diana užfiksuota su dviem laikrodžiais ant rankos,...

„Feel Felt“ prekės ženklą įkūrusio lietuvio sėkmė: kad uždirbtum, visai nebūtina emigruoti (6)

Prieš trejus metus veltinio ir odos aksesuarų prekės ženklą „Feel Felt“ įkūręs Karolis...