Akcija pradėta Europos aikštėje iškilusia miltų maišų barikada, kuria VMG siekia atkreipti žmonių dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą. Komandai ypač svarbu tai kaip vertybę įskiepyti vaikams ir jaunimui – „VMG tikras“ ženklas ir manifestas bus įtraukti ir į kartu su Švietimo ir mokslo ministeriją ruoštą vadovėlį.

„Artėjant rudeniui, visiems grįžtant į darbus ir mokslus, vėl imame skubėti, bėgti, ir dažnai laiką taupome valgymo sąskaita – užuot ką nors pasigaminę, renkamės suvalgti nesveiką sumuštinį ar kebabą pakeliui. Šia akcija norime priminti žmonės, kuo svarbi kokybiška mityba,“ – akcijos esmę pristatė projekto vadovas Alfas Ivanauskas.

„VMG tikras“ akcija pradėta blynų kepimu tiesiog Europos aikštėje, kurioje dalyvavo ir meras Artūras Zuokas.

Akcijai parengtu specialiu manifestu VMG kviečia žmones maistą kuo dažniau gaminti patiems, o ne pirkti paruoštus pašildomus gaminius parduotuvėse, taip pat – naudoti kuo daugiau natūralių produktų, o ne jų pakaitalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)