Ar teko ragauti tikros lazanijos? Tokios, kurios skonio pamiršti neįmanoma! Ši yra tokia!
© Shutterstock nuotr.

12 porcijų

Produktai

680 g liesos maltos jautienos
230 g itališkos dešros
1 didelis svogūnas, supjaustytas
2 -3 česnako skiltelės, sutraiškytos
1 1⁄2-2 arb. šaukšt. druskos (arba pagal skonį)
1 arb. šaukšt. šviežiai sumaltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
1 arb. šaukšt. džiovintų petražolių
1 arb. šaukšt. džiovintų raudonėlių
1 arb. šaukšt. džiovintų bazilikų
2 skardinės konservuotų pomidorų su visomis sultimis
2 skardinės pomidorų pastos (170 g)
680 g varškės arba rikotos sūrio
2 išplakti kiaušiniai
1⁄2 arb. šaukštelio pipirų
2 arb. šaukšteliai petražolių
1⁄2 puodelio tarkuoto parmezano
450 g mocarelos sūrio
12 -15 lazanijos lakštų

Gaminimas

1. Apkepinkite maltą jautieną, itališką dešrą, svogūnus ir česnakus.

2. Suberkite druską, pipirus, džiovintas petražoles, raudonėlius, bazilikus, sukrėskite pjaustytus konservuotus pomidorus su visomis sultimis ir pomidorų pastą ir kruopščiai išmaišykite.

3. Uždenkite ir virkite ant lėtos ugnies 1 val. (ar ilgiau, bet stebėkite, kad padažas nebūtų per sausas).

4. Išvirkite lazanijos lakštus pagal nuorodas ant pakelio, nusunkite ir atidėkite.

5. 33 x 23 cm kepimo formą ištepkite aliejumi.

6. Sumaišykite varškę, kiaušinius, pipirus, 2 arb. šaukštelius petražolių, parmezano sūrį ir dalį mocarelos sūrio. Kepimo formoje paeiliui sudėkite sluoksnį lazanijos lakštų, sluoksnį mėsos padažo ir sluoksnį sūrio mišinio; pakartokite.

7. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštai. Ant jų tolygiai užberkite likusį mocarelos sūrį taip, kad jis visiškai uždengtų lakštus.

8. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 40-60 min. Arba kol sūrio mišinys visiškai išsilydys. Rekomenduojama apie 40 min. Kepti uždengus folija, po to 15-20 min – atidengus.

9. Prieš supjaustydami ir patiekdami palikite 15-20 min. pastovėti.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Atgijęs Latvijos krepšinis: auksinė karta – pakeliui į šlovės olimpą specialiai Krepšinis.lt iš Rygos (28)

Latvija prieš Lietuvą. Rungtynės Rygos arenoje, į kurias bilietai ištirpo akimirksniu. Akistata,...

Vilniaus oro uosto atidarymo laukė dėl įdomios priežasties – pomėgiu užkrėtė ir žmoną (8)

Petras Kaukėnas yra avionikos specialistas . 26 metų vaikinui tenka dažnai atsakinėti į...

Lietuje pabudusi „Karklė“ tęsia linksmybes vienam rytas baigėsi komisariate (19)

Šeštadienio rytą festivalininkai „ Karklėje “ prabudo nuo lietaus lašų barbenimo į...

Lekiate prie jūros? Nepamirškite, Jus stebi (71)

Atostogauti galima ir reikia, tik ne tuomet, kai vairuoji. Tokią žinią visą vasarą vairuotojams...

Elitinėje vietoje – gėdingas vaizdas (120)

Išklypusios plytelės ir išlūžę latakai, daug metų neveikiantis apgriuvę fontanas. Taip jau ne...

Lietuviai rado dar vieną apsipirkimo maršrutą (236)

Europos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, Lietuvoje šiemet prekių ir paslaugų...

Karščiausioje Žemės vietoje gyvybė rasta rūgštyje (3)

Siurrealistinių spalvų peizaže dominuoja ryškiai žalia ir geltona, burbuliuoja karštas vanduo,...

Vienas šuolis į vandenį pakeitė šeimos gyvenimą istorija sujaudino tūkstančius (89)

Birželio 10 d. vilnietis Aurimas Vėbra patyrė labai sudėtingą traum ą – kaklo penkto...

Pirmą „Lietuvos ryto“ treniruotę surengęs R. Kurtinaitis palinkėjo A. Gudaičiui parvežti medalį susipažino su asistentu (20)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda šeštadienio rytą surengė pirmą treniruotę, kurią,...