4 porcijos
Produktai:
600 g vištienos kepenėlių,
1 – 2 šaukštai sviesto,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.
Produktai padažui:
200 ml grietinėlės,
1 šaukštas marinuotų garstyčių,
1 česnako skiltelė,
1 šaukštas smulkintų petražolių,
druskos.
Kaip gaminti:
1. Nuo kepenėlių nupjaustykite plėveles, pasūdykite, apibarstykite pipirais. Nedidelėmis porcijomis apkepkite kepenėles svieste, po 2 min. iš abiejų pusių. Iškepusias dėkite į molinį indą, uždenkite.
2. Padažui supilkite grietinėlę į gilią keptuvę, užvirinkite. Pavirkite, kol kiek sutirštės. Tada suberkite garstyčias, išspaustą česnako skiltelę, petražoles, pipirų, druskos. Pakaitinkite dar apie minutę.
3. Kepenėles patiekite aplietas padažu.
Skanaus!