Vištienos ir cukinijų kepsneliai

Kepsniukai minkšti, tirpsta burnoje, o ir gaminant nereikia daug vargti.
Vištienos ir cukinijų kepsneliai
© Recepto autorė

Reikės:

350 g vištienos faršo ( galima ir kitokio),
1 nedidelė jauna cukinija,
1 kiaušinis,
3 šaukštai kukurūzų miltų ( galima keisti ir paprastais),
1 šaukštelis dž.kalendros,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų,
aliejaus kepimui,
1 nedidelis svogūnas.

Nulupti ir burokine tarka sutarkuoti cukiniją. Svogūną susmulkinti. Į gilesnį dubenį sudėti vištienos faršą, tarkuotą cukiniją ir smulkintą svogūną ir gerai išminkyti. Įmuškite kiaušinį ir vėl gerai išminkykite. Po šaukštą palaipsniui suberkite miltus, prieskonius ir gerai išmaišę dėkite į šaldytuvą 20 min.

Šaukštu suformuokite kepsniukus ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje.

Vištienos ir cukinijų kepsneliai
Vištienos ir cukinijų kepsneliai
„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Savaitgalis prie laužo. Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką? (48)

Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas.

Tradicinis anglų desertas (3)

Etono betvarkė – tradicinis anglų desertas. Sakoma, kad pirmi šie desertai buvo pradėti gaminti dar XIX amžiuje, o dabar jis labai populiarus visoje Anglijoje.

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos (6)

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Sumuštinis su avokadu, saulėgrąžų sėklomis ir daigais

Pavasariu kvepiantis sumuštinis. Arba nepalyginamai sveikesnė įprasto sumuštinio alternatyva. Vietoje sviesto tepame avokadą, jį pagardiname citrinos sultimis, druska ir pipirais. Galima dar ir kažką aštresnio pridėti, kaip pavyzdžiui kajeno pipiro ar čili miltelių. Tada užberiame saulėgrąžų sėklų ir susmulkintų ridikėlių, o ant viršaus užklojame saulėgrąžų daigais.

Vištiena raugintų kopūstų patale

Darbo nedaug, o skonis... Skonis priklauso nuo kopūstų. Teko šį patiekalą valgyti pas vienus giminaičius ir kopūstai viską sugadino. Naudoju stiklainiuose esančius raugintus kopūstus ir jie niekada nenuvylė.