Vištienos grynuoliai

 (3)
Šį receptą užmačiau pas Nidą, bet dariau pagal save, savo ir vaikų skonius. Visi likome maloniai nustebinti, kad iš tokių paprastų dalykų gimsta toks skanus patiekalas.
Vištienos grynuoliai
© Recepto autorė

Siūlau visiems išbandyti.

Reikės:

1 kg vištienos filė ( arba kitokios mėsos be kaulo),
2 šaukštai saldžios paprikos miltelių,
2 stiklinės kefyro,
1,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė džiuvėsėlių,
žiupsnelis vištienos prieskonių,
aliejaus kepimui.

Vištieną supjaustykite 2-3 kąsnių dydžio gabaliukais.

Berkite ant vištienos paprikos miltelius, prieskonius, gerai išmaišius užpilkite kefyrą ir palikite pasimarinuoti 1 val.

Į atskirus dubenėlius supilkite miltus, džiuvėsėlius ir plaktus kiaušinius.

Ištraukę vištieną iš marinato nusausinkite, apvoliokite miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiuvėsėliuose.

Dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros aliejų ir kepkite 10 min., kol gražiai apskrus.

Valgykite su pasirinktu garnyru.

„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (1)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!

Varškėčiai su spanguolėmis (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Giedrei ir laukiame jūsų receptų.

Skanios ir sveikos salotos (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Natalijai ir laukiame jūsų receptų.

Senas geras Kuršėnų vyniotinis (8)

Ar būtina laukti progos, kad palepintume šeimą gardžiu desertu? Tikrai ne! Juolab, kad Kuršėnų vyniotinis pagaminamas visai lengvai.