Vištienos grynuoliai

 (3)
Šį receptą užmačiau pas Nidą, bet dariau pagal save, savo ir vaikų skonius. Visi likome maloniai nustebinti, kad iš tokių paprastų dalykų gimsta toks skanus patiekalas.
Vištienos grynuoliai
© Recepto autorė

Siūlau visiems išbandyti.

Reikės:

1 kg vištienos filė ( arba kitokios mėsos be kaulo),
2 šaukštai saldžios paprikos miltelių,
2 stiklinės kefyro,
1,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė džiuvėsėlių,
žiupsnelis vištienos prieskonių,
aliejaus kepimui.

Vištieną supjaustykite 2-3 kąsnių dydžio gabaliukais.

Berkite ant vištienos paprikos miltelius, prieskonius, gerai išmaišius užpilkite kefyrą ir palikite pasimarinuoti 1 val.

Į atskirus dubenėlius supilkite miltus, džiuvėsėlius ir plaktus kiaušinius.

Ištraukę vištieną iš marinato nusausinkite, apvoliokite miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiuvėsėliuose.

Dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros aliejų ir kepkite 10 min., kol gražiai apskrus.

Valgykite su pasirinktu garnyru.

„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Tradicinės Cezario salotos (3)

Cezario salotos pažįstamos daugeliui, tačiau, ar žinote, kokia yra šių salotų istorija bei tradicinis paruošimo būdas?

Apelsininė vištiena su medumi (1)

Norėtumėte kažko skanaus ir paprasto? Nenorite ilgai stovėti prie viryklės? Puiku. Siūlau jums patiekalą, kurį pagaminsite greitai ir dar greičiau suvalgysite.

Kaip panaudoti kiaušinius, kad netektų išmesti: 3 Nidos Degutienės receptai (1)

Šventės baigėsi, o margučiai - ne. Ką daryti? Pasak Nidosrecetai.lt autorės Nidos Degutienės, jeigu kiaušiniai buvo virti Velykoms ir laikomi šaldytuve, jie yra saugūs valgyti ir po švenčių.

Ruošiamės Velykoms: gudrybės ir patarimai

TOP 8 svarbiausi patarimai prieš ruošiantis gražiausiai pavasario šventei. Kaip atskirti kiaušinis virtas ar žalias, šviežas ar ne. Kiek laiko virti kiaušinius ir kuo skiriasi balti kiaušiniai nuo rudų. Sužinosite, kaip natūraliomis priemonėmis nudažyti kiaušinius įvairiausiomis spalvomis.

Gardusis kiaulienos kepsnys su citrininiu padažu (2)

Velykų stalui - sultingas ir gardus kepsnys!