Tiesa, šis patiekalas ir atsirado Didžiojoje Britanijoje, tik vis nesutariama indų ar pakistaniečių maisto restorane.

Vištiena tikka masala gimė visai atsitiktinai. Vieno restorano šefas gavo nusiskundimą, jog vištiena tikka (apkepti stambūs vištienos gabalėliai) yra sausoka. Todėl paslaugus šefas sugalvojo ją panardinti jogurto ir įvairių prieskonių padaže, kurį pavadino masala.
Iki šiol nėra vieno griežto vištienos tikka masala recepto. Pagrindą sudaro jogurto ir daugelio rytietiškų prieskonių mišinys, tačiau kiekvienas gaminantis jį šiek tiek improvizuoja: pagal save sprendžia kiek ir kokių prieskonių naudoti.

Reikės (4-5 žmonėms):

Apie 1,2 kg vištienos šlaunelių be kaulo ir be odos
2 šaukštelių druskos
300 g svogūnų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
45 g šviežių imbierų
3 česnako skiltelių
3 šaukštelių malto kumino
½ šaukštelio malto cinamono
1 šaukštelio ciberžolės
1 šaukštelio Kajeno pipirų
2 šaukštų maltos rūkytos paprikos
3 šaukštelių gara masala maltų prieskonių
1 šaukštelio smulkiai malto kardamono
1 šaukšto cukraus
400 g konservuotų pomidorų (smulkintų gabalėliais)
150 ml vandens
200 g natūralaus jogurto

Gaminimas:

Supjaustykite vištieną smulkiais gabalėliais, pasūdykite 1 šaukšteliu druskos ir išmaišykite. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Nulupkite imbierų luobelę ir taip pat susmulkinkite.

Svogūnus keptuvėje apkepkite su trupučiu aliejaus. Kai svogūnai pradės ruduoti sudėkite susmulkintus imbierus bei sutrintas česnako skilteles. Viską sumaišykite ir kepkite dar kelias minutes.

Suberkite kitus prieskonius į keptuvę ir gerai išmaišykite. Supilkite kapotus pomidorus, išmaišykite ir dar kelias minutes patroškinkite.

Į paruoštą mišinį supilkite vandenį ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Trintą masę perpilkite į gilesnį puodą. Į jį taip pat sudėkite paruoštą vištieną viską ir troškinkite apie 15 min. (ant vidutinės kaitros). Troškinį kaskart pamaišykite.

Nuėmę patiekalą nuo kaitros, sumaišykite su jogurtu ir patiekite ant stalo su jūsų pasirinktu garnyru.

Skanaus!