Tai dar vienas produktas iš super maisto sąrašo, kuriame gausu geležies, kalcio, vitaminų C, K, A ir dar eilė naudingų savybių. Visai neseniai rasti kale kopūstų eilinėje parduotuvėje nebuvo įmanoma, na, bet jie tarnauja žmonėms, tad pastebėjom, kad įprasti prekybos centrai į lentynas pradėjo krauti ir šias daržoves. Tad metam į krepšį šį pirkinį ir ieškom patraukliausių receptų.

Spėju, kad dalis įsigijusių kale kopūstų ir įsipjaustę į salotas tarsi įprastą kopūstą neliko patenkinti, nes šie garbanoti žali stori lapai – nėra super gardaus skonio, todėl dažniausiai receptuose jie vienaip ar kitaip apdorojami.

Taigi taigi, mes kale kopūstus marinuojam ir po to pašildome keptuvėje.

Paruošti reikės:

vištienos krūtinėlės
mažo stiklainiuko saulėje džiovintų pomidorų
2 česnakų skiltelių
bolivinės balandos kruopų
avokado
2 saujų kale lapinių kopūstų
1 citrinos
tyro alyvuogių aliejaus

Pirmiausia pamarinuokite kale lapus: 3 šaukštus citrinos sulčių sumaišykite su 50 ml aliejaus ir 1/2 a.š. druskos, lapų kietąją vidurinę dalį išpjaukite ir susmulkinkite lapus (ne visiškai smulkiai), gerai sugniaužykite rankomis ir sumaišykite su marinatu. Laikykite šaldytuve bent porą valandų – geriausiai net per naktį.

Pasigaminkite padažą iš saulėje džiovintų pomidorų, česnakų ir aliejaus. Visus ingridientus sutrinkite trintuvu.

Atskirai išsivirkite bolivinę balandą.

Išsikepkite vištieną. Vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, apibarstykite rūkytos paprikos milteliais, druska bei juodaisiais pipirais ir kepkite karštoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Kol kepa vištiena šalia keptuvėje su sviestu apkepinkite pamarinuotus kale lapus, tol kol jie truputį sušils ir dar labiau suminkštės.

Lėkštės paruošimas. Bolivines balandas sumaišykite su trečdaliu paruošto saulėje džiovintų pomidorų padažo ir kraukite į gilesnę lėkštę. Šalia sudėkite vištieną bei kale lapus, supjaustytą avokadą ir šaukštą to pačio pomidorų padažo.

Skanaus!