Pradėkime pasaką nuo turgaus, kur reiktų susirasti gerą šonkaulių eilutę (kuo ilgesnė, tuo sočiau, sako liaudies išmintis) ir šviežių mažų bulvyčių, kad nereiktų nieko skusti, pjaustyti ir eikvoti energijos be reikalo.

Bulvytes paruošti bus labai paprasta – tiesiog gerai nuplaukite, sumeskite į dubenį, pridėkite druskos ir pipirų, apšlakstykite gera doze aliejaus, gerai pavoliokite ir meskite į kepimo indą kepti (30-40 minučių su pavartymais priklausomai nuo bulvyčių dydžio)

Su mėsa, o tiksliau jos marinatu reikės pavargti daugiau, bet rezultatas atpirks sunkių 15 minučių vargą.

Marinatui paruošti reikės (2 juostoms apie 1,5 kg šonkaulių):

nykščio dydžio imbiero
1 čili pipiro
2 česnako skiltelių
2 šaukštų pomidorų pastos
1 šaukšto dižono garstyčių
150 ml obuolių sulčių
100 ml balto vyno acto
100 ml sojų padažo
100 gr rudojo cukraus

Imbierą, čili, česnaką smulkiai supjaustome, sudedame ir supilame visus ingridientus, gerai išmaišome ir kaitiname maišydami karts nuo karto apie 10-15 minučių ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.

Šonkaulius apipilame marinatu, ir kepame uždengę folija apie 45 minutes 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet nuimame foliją ir leidžiame šonkauliams skrusti dar apie pusvalandį.

Po 1 val. ir 15 minučių, įkaitiname gril keptuvę (jei turite galimybę kelioms minutėms užmesti šonkaulius ant kepsninės ar lauko griliaus), apskrudiname šonkaulius, kad įgautų dūmų kvapo, mes prieš grilinant, patepėm šonkaulius medumi.

Skanaus!