Viščiukas su imbieru ir vynuogėmis

4 porcijos

1 viščiukas 1 kg (gali būti tik blauzdelės),
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
200 g imbiero šaknies,
2 apelsinų sultys,
1 skiltelė česnako,
200 g žaliųjų vynuogių be kauliukų,
pundelis petražolių,
1 šaukštas sviesto,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Supjaustykite viščiuką į 8 dalis ir įtrinkite druska bei pipirais. Didelėje keptuvėje su storu dugnu gerai įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite viščiuko gabaliukus po 5 minutes iš abiejų pusių, kad susidarytų traški plutelė.

Nulupkite ir sutarkuokite imbierą, jį sumaišykite su apelsinų sultimis ir smulkinta česnako skiltele. Iš keptuvės išpilkite aliejų, kuriame kepėte viščiuką ir įdėkite ten 1 šaukštą sviesto. Kai jis ištirps, sudėkite ten imbiero masę ir vynuoges. Uždenkite dangčiu ir pakaitinkite iki virimo. Tuomet sudėkite viščiuko gabaliukus ir troškinkite maždaug 20 min. Patiekite papuošę petražolių lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją