Reikia:

• apie 1,5 kg. viščiuko
• šviežiai maltos jūros druskos ir juodųjų, spalvotų pipirų
• 1 kg. nuskustų bulvių (tiek kiek manot, kad suvalgysit)
• 1 didelės citrinos
• 1 galvutės česnako
• saujos šviežio mairūno (originale čiobrelis)
• apie 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
• saujos šviežių rozmarino lapelių

Bulves nuskutame, supjaustome golfo kamuoliuko dydžio gabalėliais, sudedame į puodą kartu su česnako skiltelėmis,citrina bei žiupsneliu druskos.

Apverdame 10 -12 min. Tuo tarpu viščiuką įtriname druska bei pipirais – tiek paviršių, tiek vidų. Jei turite daugiau laiko – viščiuką įtrinti patartina anksčiau ir palikti šaldytuve, kol pradėsite gaminti. Bulves nukošti, išimti citriną ir česnakų skilteles, bulves pakratyti puode ir palitki šiek tiek nugaruoti, iškepusios bus traškesnės ir skanesnės.

Viščiuką ištrinti alyvuogių aliejumi. Kol citrina karšta pradurkite apie 10 kartų (aš subadžiau šakute), išeis garai ir virtuvė pakvips citrusais… Citriną su česnako skiltelėmis sukišti į viščiuko vidų, taip pat įkiškite mairūno ar čiobrelių saujelę, viščiuką dėkite į kepimo skardą, apibarstykite šviežiai maltais spalvotais pipirais (nebūtina).

Kojas surišau siūlu, kad nebūtų išsiskėtus. Į skardą suberti aliejuje su druska apvoliotas bulves, užbarstyti rozamrinu. Dėti į įkaitintą iki 180°C temp. orkaitę apie 1 val. 15 min. Karts nuo karto aplieti viščiuką išsiskyrusiomis sultimis. Vištiena yra iškepusi, kai šlaunelių mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų, o tekančios sultys yra skaidrios. Viščiukui iškepus išimame citriną, mairūną, o česnako skilteles įtriname į viščiuką.

Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)