1. Nelaikykite sviesto šaldytuve.

Svieste daug riebalų, tad spintelėje jis negenda, rašoma purewow.com. Lik sveikas sušalęs, prie peilio limpantis svieste.

2. Neišmeskite popieriaus, į kurį buvo įvyniotas sviestas.

Prieš kepimą pasilikite popierių, į kurį buvo įvyniotas sviestas. Juo labai patogu patepti skardą ar lietinius.

3. Atsiminkite, kad parduodamas sūdytas ir nesūdytas sviestas.

Kai kuriuose receptuose naudojamas nesūdytas sviestas, bet jei tokio neturite, nebijokite, naudokite sūdytą sviestą, tik pamažinkite į patiekalą dedamos druskos kiekį.

4. Patekite sviestu vitaminus.

Sunku nuryti vitaminus, vaistų piliules? Kad būtų lengviau nuryti, patepkite jas sviestu.

5. Net jei nevartojate pieno produktų, valgykite sviestą.

Jei dėl kažkokių priežasčių nevartojate pieno produktų, sviesto galite valgyti. Pieno baltymų jame tik vienas procentas, o jei sviestas pakaitintas, dar mažiau.

6. Pakaitinkite sviestą prieš naudodami kepimui.

Sviestas esant didelei temperatūrai pridega, tačiau galite pakaitinti sviestą ant silpnos ugnies, atvėsinti, nugriebti susidariusias putas, ir tada kepti su tokiu sviestu.

7. Sutarkuokite sviestą, kad jis greičiau atšiltų.

Jei nenorite kelias valandas laukti, kol sviestas sušils, sutarkuokite – maži gabalėliai kaip mat sušils iki kambario temperatūros.

8. Gražiai patiekite sviestą ant stalo.

Prieš dėdami sviestą ant stalo, gražiai šiltu peiliu supjaustykite jį gabalėliais.

9. Pagardinkite mėsos kepsnį sviestu.

Kad mėsos kepsniai būtų skanesni, jiems iškepus aptepkite iš abiejų pusių sviestu, o prieš patiekdami, uždėkite ant viršaus po gabalėlį sviesto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)