Reikės:

500 gramų kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
3 valgomųjų šaukštų cukraus
saujos razinų
100 gramų sviesto
15 gramų šviežių mielių
1 kiaušinio
250 mililitrų šilto pieno + pieno kepinio aptepimui

Gaminimas:

Miltus persijokite į dubenį, suberkite druską.
Karščiui atspariame inde ištirpinkite sviestą ir jį supilkite į miltus.

Kiaušinį išplakite ir taip pat supilkite į miltus.
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje ir irgi supilkite į miltus. Viską išmaišykite ir išminkykite tešlą.

Minkykite, kol tešla taps tampri, vientisa ir elastinga.
Indą uždenkite ir palikite šiltai, kad tešla pakiltų ir jos tūris padvigubėtų.

Pakilusią lengvai perminkykite. Padalinkite tešlą į dvi dalis.
Pirmąją dalį iškočiokite. Dėkite iškirptą avytės trafaretą ir apipjaukite. Tai - avytės pagrindas.

Iš likusios tešlos dalies formuokite riešuto dydžio kamuoliukus į kiekvieno vidurį įspauskite po raziną.
Suformuotus kamuoliukus dėkite ant pienu patepto išpjauto avytės pagrindo (lengviau prikibs).

Akytes avytei irgi padarykite iš razinų.
"Garbanomis" papuoštą avytės kūnelį aptepkite pienu ir palikite, kad pakiltų.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes, kol kepinys pasidarys gražios auksinės spalvos.

Leiskite atvėsti, apiberkite cukraus pudra.

Dėkojame skaitytojai Kristinai G. už receptą!