Reikės:
150 g sausainių;
100 g sviesto;
350 g varškės;
100 g cukraus;
1 pakelio vanilinio cukraus;
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės;
10 g želatinos;
200 ml plaktos grietinėlės;
400 g braškių;
Žiupsnelio druskos;
Papuošimui:
plaktos grietinėlės ir braškių.
Paruošimas:
Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su minkštu sviestu. Šia mase išklokite kepimo popieriumi padengtą kepimo formą ir dėkite į šaldytuvą.
Paruoškite kremą. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Pagal instrukciją ištirpdykite želatiną.
Sudėkite į varškę tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, viską išmaišykite. Maišant supilkite ištirpintą želatiną.
Supilkite grietinėlę į varškės kremą ir išmaišykite.
Pusę kremo sukrėskite ant sausainių pagrindo. Ant kremo išdėliokite supjaustytas braškes. Sukrėskite likusį kremą. Dėkite tortą į šaldytuvą 6 – 8 val.
Papuoškite tortą plakta grietinėle ir braškėmis.
Skanaus!