Reikės:

Tešlai:

200 g miltų,
50 g bulvių krakmolo,
0,5 pakelio kepimo miltelių,
125 g minkšto sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
3 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
3 šaukštų pieno.

Įdarui:

200 g liesos varškės,
100 g cukraus,
1 šaukšto želatinos,
50 g grietinėlės,
Saujos vyšnių be kauliukų.

Miltus ir krakmolą sumaišykite kartu su kepimo milteliais. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei nuolat maišant, įmuškite kiaušinius. Įberkite druskos, suberkite miltus ir supilkite pieną. Gerai išmaišytą tešlą paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 20 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Varškę sumaišykite su 75 gramais cukraus. Želatinos lapelius pamirkykite šaltame vandenyje, nuvarvinkite ir pašildykite ant ugnies, kad ištirptų. Pilkite po šaukštelį ir varškę ir nuolat maišykite.

Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakite iki standžių putų ir dėkite į varškę. Gautą masę paskleiskite ant atvėsusio iškepusio pyrago pado. Vyšnias išdėliokite ant varškės ir dėkite pyragą į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!