Varškės pyrago galima užsisakyti bet kuriame restorane, kavinėje ar nusipirkti parduotuveje. Tačiau tokio, kokį galite išsikepti namuose, tikrai nerasite niekur... Siūlome nepaprastai gardaus pyrago su aromatingu varškės kremu receptą.
16 porcijų

Tešlai:

250 g grietinėlės sviesto,
125 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 citrinos tarkuota žievelė,
1 kiaušinio trynys,
370 g miltų,
50 g maltų migdolų,
pakelis kepimo miltelių.

Kremui:

200 g grietinėlės sviesto,
200 g cukraus,
1 kg varškės,
4 kiaušiniai,
40 g krakmolo,
žiupsnelis druskos,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė.

Gaminimas:

1. Atšilusį (ne ištirpintą!) sviestą sudėti į mikserį ir išsukti iki purumo (jeigu neturite mikserio, tiesiog ilgokai pasukite sviestą mediniu šaukštu). Cukrų ir vanilinį cukrų besukant pamažu suberti į sviestą. Suberti tarkuotą citrinos žievelę ir įmušti kiaušinio trynį. Miltus sumaišyti su maltais migdolais bei kepimo milteliais ir pamažu suberti į tešlą. Gerai išsukti.

2. Orkaitę įkaitinti iki 180°. Į kepimo formą įtiesti kepimo popierių ar foliją. Tešlą padalinti į dvi dalis. Pusę tešlos sutrupinti ant formos dugno. Lengvai suspausti ir kepti orkaitėje 12-15 min.

3. Kremui sviestą labai gerai išsukti su cukrumi (galima mikseryje). Varškę sumaišyti su kiaušiniais, krakmolu, druska, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Viską labai gerai sumaišyti su išsuktu sviestu. Gautą kremą iškrėsti ant formoje apkeptų trupinių. Likusią tešlos dalį susmulkinti į trupinius ir užberti ant varškės kremo. Pyragą kepti 170° orkaitėje maždaug 50 min.

4. Kepimo pabaigoje uždengti pyragą folijos lapu ir sumažinti temperatūrą iki 150° ir dar kepti 15 min. Paskui atšaldyti pyragą išjungtoje orkaitėje ir pabarstyti cukraus pudra.

Energetinė vertė: 480 kcal / 1 porc.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Kovos su terorizmu ekspertas: ruoškimės, tuoj teroristai panaudos naują ginklą (73)

Ateityje teroristų ginklu dideliuose Europos miestuose gali tapti valdomi dronai su sprogmenimis. Tai...

Atgijęs Latvijos krepšinis: auksinė karta – pakeliui į šlovės olimpą specialiai Krepšinis.lt iš Rygos (62)

Latvija prieš Lietuvą. Rungtynės Rygos arenoje, į kurias bilietai ištirpo akimirksniu. Akistata,...

Vienas šuolis į vandenį pakeitė šeimos gyvenimą istorija sujaudino tūkstančius (118)

Birželio 10 d. vilnietis Aurimas Vėbra patyrė labai sudėtingą traum ą – kaklo penkto...

Kauniečiai butų pirkėjai pakeitė kryptį (5)

Nekilnojamojo turto ekspertai stebi kintančius kauniečių poreikius renkantis gyvenamąjį būstą....

Ką veikti už paplūdimio ribų?

Atvykus į pagrindinius mūsų šalies kurortinius mietus, Palangą bei Šventąją, ko gero,...

Lietuje pabudusi „Karklė“ tęsia linksmybes vienam rytas baigėsi komisariate (29)

Šeštadienio rytą festivalininkai „ Karklėje “ prabudo nuo lietaus lašų barbenimo į...

Lekiate prie jūros? Nepamirškite, Jus stebi (87)

Atostogauti galima ir reikia, tik ne tuomet, kai vairuoji. Tokią žinią visą vasarą vairuotojams...

9 drabužius gadinantys įpročiai, apie kuriuos nepagalvojote

Nepriklausomai nuo to, ar renkatės naujus garderobo elementus paprasčiausioje, ar itin prabangioje...

Lietuviai rado dar vieną apsipirkimo maršrutą (283)

Europos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, Lietuvoje šiemet prekių ir paslaugų...

Odos vėžio simptomai, kurie dažnai būna nematomi (12)

Dažniausiai – 99 atvejais iš 100 – odos vėžys yra aiškiai regimas kūno paviršiuje (nors...