Varškės pyragas su kondensuotu pienu

 (4)
Pagal pirminę idėja tai prie šio pyrago pavadinimo turėjo dar prisidėti žodis „kakavinis“. Taip jau išėjo, kad gaminau ne savo virtuvėje, tad kažką rasti buvo išties sudėtinga, o tas kažkas, ko nepavyko rasti yra kakava.
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kontrastas tarp tešlos ir varškės būtų buvęs kur kas efektingesnis, bet skonio nepagadino!

Kalbant apskritai, tai visada vengiu kepti varškės pyragus, o priežastis yra labai paprasta ir netgi juokinga – man nepatinka šilti varškės pyragai. Mėgstu pilnai atvėsusius ir dar pastovėjusius šaldytuve.

Nekepu, nes neturiu kantrybės laukti, o dar erzinantys kvapai, kviečiantys paragauti! Pripažįstu, šį kartą nesusilaikiau ir paragavau dar šilto, skonis itin nesužavėjo, bet jau kai atšalo, tai o vaikyti, pilni žandai pyrago!

Tešlai reikės:

300 g miltų;
200 g sviesto;
180 g cukraus;
2 a. š. vanilinio cukraus;
1 kiaušinio;
1 a. š. kepimo miltelių;
2 v. š. kakavos.

Varškės įdarui:

500 g varškės;
8 v. š. kondensuoto pieno;
3 nedideli kiaušiniai;
2 v. š. krakmolo;
migdolų esencijos kvapų.

Eiga:

Išlydome sviestą, palaukiame, kol šis šiek tiek atvės. Supilame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinį ir išmaišome.

Atskirai sumaišome miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir suberiame į sviesto mišinį. Minkome tešla, jei ši limpa prie rankų, įberiame dar šiek tiek miltų.

Išminkytą tešlą padaliname į dvi lygias dalis, sudedame į maišelius ir kokiai valandai įdedame į šaldiklį.

Varškės įdarui visus produktus sudedame į dubenį ir plaktuvu pertriname iki vientisos masės, jei neturite šių prietaisų, pažaiskit su šakute.

Kepimo skardą (26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi. Burokine tarka sutarkuojame vieną tešlos gumulėlį, paskleidžiame po skardą, ant viršaus pilame varškės masę, ant viršaus tarkuojame antrą tešlos gabalėlį, paskirstome.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 50 minučių.

Skanaus!

Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.
„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Įdomūs faktai apie blynus ir 3 gardžiausi receptai (5)

Vienas populiariausių patiekalų pasaulyje - blynai. Jie, priklausomai nuo šalies ir jos tradicijų, ruošiami skirtingais būdais, naudojami įvairūs įdarai bei padažai. Vietnamietiški Banh Xeo iš ryžių bei kokosų pieno, italų Crespelle iš kaštonų miltų ar krevetėmis įdaryti korėjiečių Haemul Pajeon – blynų variantų yra begalės.

Barščiai su grybais (15)

Paprasta ir skanu.

Varškės pyragas „Apsnigtos eglės“ (5)

Recepto autorė išbandė naują kepimo formą, kurią gavo dovanų per Kalėdas. Pyragas pavyko labai skanus, traškiais krašteliais.

Šonkauliukai su glazūra (3)

Šonkauliukai bus sultingi ir minkšti.

Tobulų koldūnų paslaptis: tešla, įdaras pagal skonį ir tikslus virimas (5)

Koldūnai, bene kiekvienoje pasaulio virtuvėje sutinkamas patiekalas. Įdaryti mėsa, tofu, daržovėmis, krevetėmis bei uogomis, pagardinti kepta šonine ar grietinėlės padažu – tokia įvairove pasižymi koldūnai. Nors iš pradžių gali pasirodyti priešingai, pasigaminti koldūnus namie nėra taip sudėtinga.