Varškės pyragas su kondensuotu pienu

 (4)
Pagal pirminę idėja tai prie šio pyrago pavadinimo turėjo dar prisidėti žodis „kakavinis“. Taip jau išėjo, kad gaminau ne savo virtuvėje, tad kažką rasti buvo išties sudėtinga, o tas kažkas, ko nepavyko rasti yra kakava.
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kontrastas tarp tešlos ir varškės būtų buvęs kur kas efektingesnis, bet skonio nepagadino!

Kalbant apskritai, tai visada vengiu kepti varškės pyragus, o priežastis yra labai paprasta ir netgi juokinga – man nepatinka šilti varškės pyragai. Mėgstu pilnai atvėsusius ir dar pastovėjusius šaldytuve.

Nekepu, nes neturiu kantrybės laukti, o dar erzinantys kvapai, kviečiantys paragauti! Pripažįstu, šį kartą nesusilaikiau ir paragavau dar šilto, skonis itin nesužavėjo, bet jau kai atšalo, tai o vaikyti, pilni žandai pyrago!

Tešlai reikės:

300 g miltų;
200 g sviesto;
180 g cukraus;
2 a. š. vanilinio cukraus;
1 kiaušinio;
1 a. š. kepimo miltelių;
2 v. š. kakavos.

Varškės įdarui:

500 g varškės;
8 v. š. kondensuoto pieno;
3 nedideli kiaušiniai;
2 v. š. krakmolo;
migdolų esencijos kvapų.

Eiga:

Išlydome sviestą, palaukiame, kol šis šiek tiek atvės. Supilame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinį ir išmaišome.

Atskirai sumaišome miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir suberiame į sviesto mišinį. Minkome tešla, jei ši limpa prie rankų, įberiame dar šiek tiek miltų.

Išminkytą tešlą padaliname į dvi lygias dalis, sudedame į maišelius ir kokiai valandai įdedame į šaldiklį.

Varškės įdarui visus produktus sudedame į dubenį ir plaktuvu pertriname iki vientisos masės, jei neturite šių prietaisų, pažaiskit su šakute.

Kepimo skardą (26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi. Burokine tarka sutarkuojame vieną tešlos gumulėlį, paskleidžiame po skardą, ant viršaus pilame varškės masę, ant viršaus tarkuojame antrą tešlos gabalėlį, paskirstome.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 50 minučių.

Skanaus!

Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.
„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Gardusis Jamie Oliverio omletas (15)

Tai skanūs pusryčiai, pietūs ar vakarienė vos per kelias minutes. Omletą galima valgyti vieną ar su daržovėmis – tai didelių pastangų nereikalaujantis, tačiau puikus patiekalas.

Ispaniško kumpio pjaustymo menas: kokio storio turi būti tobulas griežinėlis? (11)

Valensija – nuolatos šurmuliuojantis pietinės Ispanijos metropolis. Miesto centre esančioje dengtoje turgavietėje galima rasti garsiojo ispaniško kumpio. Norint profesionaliai plonai supjaustyti ne vienam lietuviui puikiai žinomą kumpį, reikia daug praktikos.

Žiemos salotos su medumi

Šios šviežios salotos viduržiemį leis pajusti vasaros skonį.

Aguonų vyniotinis (2)

Skanus lietuviškas aguonainis.

Keptos vištos kepenėlės (14)

Šį kartą pasiūlysiu vieną mėgstamiausių mano ir sūnaus patiekalų – keptas kepenėles, aš valgau su visais priedais (keptais svogūnais, keptais obuoliais, net bulvėmis, o jei dar rauginto naminio agurko yra, tada jau tobula), o sūnus jas mėgsta be jokių priedų ir dideliais kiekiais.