Varškės pyragas su kondensuotu pienu

 (4)
Pagal pirminę idėja tai prie šio pyrago pavadinimo turėjo dar prisidėti žodis „kakavinis“. Taip jau išėjo, kad gaminau ne savo virtuvėje, tad kažką rasti buvo išties sudėtinga, o tas kažkas, ko nepavyko rasti yra kakava.
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kontrastas tarp tešlos ir varškės būtų buvęs kur kas efektingesnis, bet skonio nepagadino!

Kalbant apskritai, tai visada vengiu kepti varškės pyragus, o priežastis yra labai paprasta ir netgi juokinga – man nepatinka šilti varškės pyragai. Mėgstu pilnai atvėsusius ir dar pastovėjusius šaldytuve.

Nekepu, nes neturiu kantrybės laukti, o dar erzinantys kvapai, kviečiantys paragauti! Pripažįstu, šį kartą nesusilaikiau ir paragavau dar šilto, skonis itin nesužavėjo, bet jau kai atšalo, tai o vaikyti, pilni žandai pyrago!

Tešlai reikės:

300 g miltų;
200 g sviesto;
180 g cukraus;
2 a. š. vanilinio cukraus;
1 kiaušinio;
1 a. š. kepimo miltelių;
2 v. š. kakavos.

Varškės įdarui:

500 g varškės;
8 v. š. kondensuoto pieno;
3 nedideli kiaušiniai;
2 v. š. krakmolo;
migdolų esencijos kvapų.

Eiga:

Išlydome sviestą, palaukiame, kol šis šiek tiek atvės. Supilame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinį ir išmaišome.

Atskirai sumaišome miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir suberiame į sviesto mišinį. Minkome tešla, jei ši limpa prie rankų, įberiame dar šiek tiek miltų.

Išminkytą tešlą padaliname į dvi lygias dalis, sudedame į maišelius ir kokiai valandai įdedame į šaldiklį.

Varškės įdarui visus produktus sudedame į dubenį ir plaktuvu pertriname iki vientisos masės, jei neturite šių prietaisų, pažaiskit su šakute.

Kepimo skardą (26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi. Burokine tarka sutarkuojame vieną tešlos gumulėlį, paskleidžiame po skardą, ant viršaus pilame varškės masę, ant viršaus tarkuojame antrą tešlos gabalėlį, paskirstome.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 50 minučių.

Skanaus!

Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.
„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Paslaptinga žuvis be kaulų, kurią labiausiai mėgo Mažosios Lietuvos žvejai (25)

„Apie žuvį reikia kalbėti tada, kai ji pasirodo mūsų vandenyse“,- sako „Šturmų Švyturio“ šefas Česlovas Žemaitis, virš restorano durų Užupyje keldamas septyntaškę vėliavą. Tai – ženklas, kad dabar pasirodė nėgė ir yra puiki proga paragauti šios žuvies patiekalų.

Kalėdų belaukiant: 3 gardžių meduolių receptai (1)

Kalėdų laukimas bei pasiruošimas šiai šventei, be abejonės, atneša kažkiek jaudulio, apmąstymų ir šilumos į kiekvienus namus. Turbūt sutiksite, kad meduoliai yra neatsiejama Advento bei pačių Kalėdų dalis. Namuose pasklinda malonus gvazdikėlių, kardamono bei cinamono kvapas, kuris švenčių laukimo nuotaika užkrečia visus šeimos narius.

Šventinis stalas: sveikesnis požiūris į tradicinius patiekalus (1)

Artėjančios gražiausios metų šventės šeimininkes kasmet verčia sukti galvą, kaip namo sugužėjusius šeimynykščius sutikti prie šventinio stalo, kuris būtų ir skanus, ir netikėtas, ir tuo pat metu tradicinis.

Lietuvių mėgstamas tortas „Juodasis miškas“ – bavarų pasididžiavimas (2)

Dauguma žmonių yra ragavę šokoladinio vyšnių torto su plakta grietinėle, bet turbūt ne daug kas žino, kad tai tradicinis bavarų gardumynas, gaminamas nuo 1930 m. „Juodasis miškas“ – pats populiariausias tortas Vokietijoje.

Silkės tortas (4)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausi šventiniai žuvies patiekalai“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.