Varškės pyragas su kondensuotu pienu

 (4)
Pagal pirminę idėja tai prie šio pyrago pavadinimo turėjo dar prisidėti žodis „kakavinis“. Taip jau išėjo, kad gaminau ne savo virtuvėje, tad kažką rasti buvo išties sudėtinga, o tas kažkas, ko nepavyko rasti yra kakava.
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kontrastas tarp tešlos ir varškės būtų buvęs kur kas efektingesnis, bet skonio nepagadino!

Kalbant apskritai, tai visada vengiu kepti varškės pyragus, o priežastis yra labai paprasta ir netgi juokinga – man nepatinka šilti varškės pyragai. Mėgstu pilnai atvėsusius ir dar pastovėjusius šaldytuve.

Nekepu, nes neturiu kantrybės laukti, o dar erzinantys kvapai, kviečiantys paragauti! Pripažįstu, šį kartą nesusilaikiau ir paragavau dar šilto, skonis itin nesužavėjo, bet jau kai atšalo, tai o vaikyti, pilni žandai pyrago!

Tešlai reikės:

300 g miltų;
200 g sviesto;
180 g cukraus;
2 a. š. vanilinio cukraus;
1 kiaušinio;
1 a. š. kepimo miltelių;
2 v. š. kakavos.

Varškės įdarui:

500 g varškės;
8 v. š. kondensuoto pieno;
3 nedideli kiaušiniai;
2 v. š. krakmolo;
migdolų esencijos kvapų.

Eiga:

Išlydome sviestą, palaukiame, kol šis šiek tiek atvės. Supilame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinį ir išmaišome.

Atskirai sumaišome miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir suberiame į sviesto mišinį. Minkome tešla, jei ši limpa prie rankų, įberiame dar šiek tiek miltų.

Išminkytą tešlą padaliname į dvi lygias dalis, sudedame į maišelius ir kokiai valandai įdedame į šaldiklį.

Varškės įdarui visus produktus sudedame į dubenį ir plaktuvu pertriname iki vientisos masės, jei neturite šių prietaisų, pažaiskit su šakute.

Kepimo skardą (26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi. Burokine tarka sutarkuojame vieną tešlos gumulėlį, paskleidžiame po skardą, ant viršaus pilame varškės masę, ant viršaus tarkuojame antrą tešlos gabalėlį, paskirstome.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 50 minučių.

Skanaus!

Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.
„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Besilaikantiems dietos – kitoks šaltibarščių receptas (6)

Su šiltais orais prasideda ir šaltibarščių „sezonas“. Lidse gyvenanti Odeta, puslapio „Samčio užrašai“ autorė, siūlo išmėginti kitokį šaltibarščių receptą, skirtą besilaikantiems dietoms.

Idėja desertui: kokosinis žaliųjų citrinų keksas

Burnoje tirpstantis, purus, saldžiarūgštis kokosinis keksas. Kas išbandė, sakė – labai skanus!

Trys būdai, kaip paruošti karštą bulvių garnyrą

Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį vaizdų ir skanų garnyrą patiekti.