Reikės:

3 kons. persiko puselės,
2 kiaušiniai,
60 g cukraus (galite jo nedėti, jeigu gaminsite su desertine varške),
1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
600 g desertinės varškės (galit naudoti rikotą ar marskaponę),
100 ml grietinėlės,
60 g manų kruopų,
sviesto formai patepti.

Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite išbrinkti 10-20 minučių.

Kol brinksta manų kruopos, dideliame dubenyje muškite kiaušinius, berkite cukrų, išplakite iki baltumo. Į kaušinių plakinį įmaišykite varškę, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę ir išbrinkintas manų kruopas, išmaišykite.

Paruoštą masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą (aš naudojau atsegamą torto formą) ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 175 C temperatūros. Kepti 20 minučių.

Po to pyragą ištraukite iš orkaitės, išdėliokite persikus ir vėl dėkite kepti, kepkite dar 30 min.
Varškės ir persikų pyragas