150 gramų cukraus pudros,
3 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolo,
700 mililitrų pieno
4 kiaušinių trynių
1 valgomasis šaukštas sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės
100 gramų juodojo (70 proc. kakavos) šokolado
100 mililitrų vandens
80 gramų cukraus pudros (padažui)
30 gramų sviesto (padažui)
1 saujelė putino uogų

Nedideliame puode sumaišykite cukrų ir krakmolą, įpilkite pieno. Nuolat maišydami šluotele, kaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, kol mišinys sutirštės ir ims virti, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Nukaiskite puodą nuo ugnies.

Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, įmaišykite stiklinę pieno ir krakmolo mišinio. Supilkite atgal į puodą su pienu, užkaiskite, maišydami užvirinkite, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite kelias minutes.
Nukaiskite puodą, įmaišykite šaukštą sviesto ir vanilės ekstrakto. Supilkite pudingą į indelius, atvėsinkite ir prieš patiekdami 3–4 val. palaikykite šaldytuve.

Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sviestą supjaustykite kubeliais. Sudėkite visus komponentus į puodą ir kaitinkite ant silpnos liepsnos. Įmeskite putino uogas ir šiek tiek pavirkite. Padažą pilkite ant pudingo.

Skanaus!
Simona

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)