Reikės:

500 g šviežios lašišos be kaulų ir odos,
800 g riekelėmis pjaustytų morkų,
3 riekelėmis pjaustytų svogūnų,
100 ml 30% riebumo grietinės,
2 kiaušinių,
½ arb.š. maltų juodųjų pipirų,
2 arb.š. rausvųjų pipirų,
druskos arba akmens druskos malūnėlyje, sviesto, duonos trupinių.

Nedideliame kiekyje vandens išvirkite lašišą ir supjaustykite ją kubeliais. Vėliau tame pačiame vandenyje išvirkite morkas ir svogūnus. Išvirus daržovėms, nupilkite vandenį ir sutrinkite daržoves trintuvu kartu su grietine ir kiaušiniais. Vėliau sudėkite lašišos gabalėlius ir viską supilkite į kepimo indą.

Pabarstykite duonos trupiniais ir uždėkite kelis sviesto gabalėlius. Kepkite orkaitėje 200˚C temperatūroje apie 40–45 min.

Papuoškite krapais ir rausvaisiais pipirais, patiekite patiekalą šiltą arba šiek tiek atvėsusį.