Blynams reikės:

100 g miltų,
350 ml pieno,
60 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 trynio,
žiupsnelio druskos,
2 apelsinų,
50 ml konjako,
200 g ledų,
2 valg. šaukštų cukraus.

Ištirpinti sviestą, išsijoti miltus, įmušti kiaušinį, supilti pieną ir įdėti trynį, druską, ištirpintą sviestą ir išmaišyti tešlą. Palikti tešlą pusvalandžiui. Gerai įkaitinti keptuvę ir kepti plonus blynelius.

Apelsinus nulupti, atskirti žievelę, padalinti skiltelėmis.

Ištirpinti 10 g sviesto, sudėti cukrų, tarkuotą apelsino žievelę ir keletą skiltelių apelsino.

Po kelių minučių į keptuvę įdėti per pusę sulenktą blyną, supilti konjaką ir padegti. Tą patį padaryti su kitais blynais. Patiekti karštus su ledais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)