1 stiklinės aviečių,
1 stiklinės gervuogių,
1 stiklinės mėlynių,
0,75 stiklinės apelsinų sulčių (šviežiai spaustų) ,
0,25 stiklinės citrinų sulčių (šviežiai spaustų) ,
1 stiklinės mėtų (smulkiai pjaustytų lapelių) ,
2 gūželių garbanotųjų salotų.
Užpilui:
150 g ožkos sūrio (minkšto),
1 stiklinės grietinėlės (20% riebumo),
2 citrinų žievelės,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 arbatinio šaukštelio aguonų.
Gaminimas:
Ožkos sūrį ir grietinėlę sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite citrinų žievelę, supilkite citrinos sultis ir aguonas. Uždenkite plėvele ir palikite šaldytuve 1 valandą.
Uogas kruopščiai perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite. Suberkite į gilų indą. Užberkite mėtas, supilkite apelsinų ir citrinų sultis, viską lengvai krestelėkite.
Sudėkite uogas į serviruojamo indo vidurį, aplinkui sudėliokite nuplautus bei nudžiovintus salotų lapus ir užpilkite paruoštu užpilu.
Skanaus!