Salotoms reikės:


1 stiklinės aviečių,
1 stiklinės gervuogių,
1 stiklinės mėlynių,
0,75 stiklinės apelsinų sulčių (šviežiai spaustų) ,
0,25 stiklinės citrinų sulčių (šviežiai spaustų) ,
1 stiklinės mėtų (smulkiai pjaustytų lapelių) ,
2 gūželių garbanotųjų salotų.

Užpilui:

150 g ožkos sūrio (minkšto),
1 stiklinės grietinėlės (20% riebumo),
2 citrinų žievelės,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 arbatinio šaukštelio aguonų.

Gaminimas:

Ožkos sūrį ir grietinėlę sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite citrinų žievelę, supilkite citrinos sultis ir aguonas. Uždenkite plėvele ir palikite šaldytuve 1 valandą.

Uogas kruopščiai perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite. Suberkite į gilų indą. Užberkite mėtas, supilkite apelsinų ir citrinų sultis, viską lengvai krestelėkite.

Sudėkite uogas į serviruojamo indo vidurį, aplinkui sudėliokite nuplautus bei nudžiovintus salotų lapus ir užpilkite paruoštu užpilu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją