Reikės:

4 kg gerai prinokusių mėlynųjų slyvų,
0,5 stiklinės vandens,
2 saujų baziliko,
6 skiltelių česnako
2 šaukštelių čili pipirų miltelių,
4 šaukštelių druskos,
4 šaukštų cukraus,
4 šaukštų pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus.

Slyvas perpjauti per pusę, išimti kauliukus. Sudėti didelį puodą. Supilti vandenį. Ant silpnos ugnies kaitinti apie 40 min.

Tuomet trintuvu slyvas susmulkinti iki vientisos masės. Į masę berti cukrų, druską, smulkintą česnaką, čili pipirus, supilti aliejų ir sudėti bazilikų lapelius.

Pakaitinti apie 10-15 min. Supilstyti į iškaitintus stiklainiukus. Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!