Svieste keptas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1,5 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių,
1 citrinos,
žiupsnelio druskos,
40 g sviesto,
žiupsnelis smulkintų petražolių lapelių.

1. Upėtakį išdarinėkite ii nuplaukite. Įtrinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Palaikykite bent pusvalandį.

2. Apvoliokite žuvį miltuose. Citriną supjaustykite griežinėliais.

3. 10 g sviesto ištirpinkite keptuvėje ir apkepkite upėtakį iš abiejų pusių po 4 min., pastoviai palaistant sviestu.

4. Sudėkite likusį sviestą, smulkintas petražoles, supilkite šaukštą citrinos sulčių ir kaitinkite tol, kol sviestas pradės virti. Sudėkite patiekalą į lėkštę, užpilkite padažu ir papuoškite citrinos riekelėmis.

Su daržovėmis virtas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
po 20 g morkų, petražolės šaknies ir poro,
1 lauro lapelio,
2 kadagio uogų,
pusės arbat. šaukšt. garstyčių grūdelių,
2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto,
druskos pagal skonį.

1. Prie medinio dantų krapštuko pririškite storą baltą medvilninį siūlą ir persmeikite jį išvalytam upėtakiui per žiaunas. Paskui perverkite per uodegą ir suriškite.

2. Daržoves ir prieskonius virkite 2 l pasūdyto vandens su actu 10 min, paskui sumažinkite ugnį ir atsargiai įdėkite žuvį.

3. Virkite ant labai mažos ugnies 12 min., paskui atsargiai išimkite upėtakį ir patiekite lėkštėje kartu su daržovėmis.

Folijoje keptas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
druskos pagal skonį,
1 nedidelės morkos,
1 nedidelės petražolės šaknies,
1 nedidelio poro,
pipirų pagal skonį,
1 arbat. šaukšt. koriandro grūdelių,
1 citrinos.

1. Nuvalytą upėtakį sausai nušluostykite. Daržoves supjaustykite šiaudeliais, įmeskite į verdantį vandenį ir po 1 min. išgriebkite kiaurasamčiu. Popierių kepimui (arba foliją) pabarstykite druska, pipirais ir koriandro grūdeliais.

2. Į upėtakio vidų sudėkite pusę daržovių, kitas išklokite ant kepimo popieriaus dugno. Žuvį pabarstykite prieskoniais, užbarstykite truputį daržovių ir išdėliokite citrinos griežinėlius.

3. Žuvį suvyniokite į popierių ir gerai užriškite galus. Kepkite orkaitėje 25 min. 200° temperatūroje. Patiekite kartu su keptomis daržovėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)