Trys klasikiniai upėtakio receptai

 (29)
Upėtakis – pasakiška žuvis, kurią galima gaminti praktiškai visais būdais. Kepti žuvį visą arba gabaliukais, jeigu norite – tik filė, virti marinate arba garuose. Upėtakio filė galima naudoti pyragų įdarams, o gabaliukus kepti tešloje. Galima kepti su sviestu ir žalumynais folijoje arba tiesiog grilyje.
Su daržovėmis virtas upėtakis_3

Svieste keptas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1,5 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių,
1 citrinos,
žiupsnelio druskos,
40 g sviesto,
žiupsnelis smulkintų petražolių lapelių.

Folijoje keptas upėtakis_2

1. Upėtakį išdarinėkite ii nuplaukite. Įtrinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Palaikykite bent pusvalandį.

Folijoje keptas upėtakis_1

2. Apvoliokite žuvį miltuose. Citriną supjaustykite griežinėliais.

Su daržovėmis virtas upėtakis_3

3. 10 g sviesto ištirpinkite keptuvėje ir apkepkite upėtakį iš abiejų pusių po 4 min., pastoviai palaistant sviestu.

Su daržovėmis virtas upėtakis_2

4. Sudėkite likusį sviestą, smulkintas petražoles, supilkite šaukštą citrinos sulčių ir kaitinkite tol, kol sviestas pradės virti. Sudėkite patiekalą į lėkštę, užpilkite padažu ir papuoškite citrinos riekelėmis.

Su daržovėmis virtas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
po 20 g morkų, petražolės šaknies ir poro,
1 lauro lapelio,
2 kadagio uogų,
pusės arbat. šaukšt. garstyčių grūdelių,
2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto,
druskos pagal skonį.

Su daržovėmis virtas upėtakis_1

1. Prie medinio dantų krapštuko pririškite storą baltą medvilninį siūlą ir persmeikite jį išvalytam upėtakiui per žiaunas. Paskui perverkite per uodegą ir suriškite.

Svieste keptas upėtakis_4

2. Daržoves ir prieskonius virkite 2 l pasūdyto vandens su actu 10 min, paskui sumažinkite ugnį ir atsargiai įdėkite žuvį.

Svieste keptas upėtakis_3

3. Virkite ant labai mažos ugnies 12 min., paskui atsargiai išimkite upėtakį ir patiekite lėkštėje kartu su daržovėmis.

Folijoje keptas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
druskos pagal skonį,
1 nedidelės morkos,
1 nedidelės petražolės šaknies,
1 nedidelio poro,
pipirų pagal skonį,
1 arbat. šaukšt. koriandro grūdelių,
1 citrinos.

Svieste keptas upėtakis_2

1. Nuvalytą upėtakį sausai nušluostykite. Daržoves supjaustykite šiaudeliais, įmeskite į verdantį vandenį ir po 1 min. išgriebkite kiaurasamčiu. Popierių kepimui (arba foliją) pabarstykite druska, pipirais ir koriandro grūdeliais.

Svieste keptas upėtakis_1

2. Į upėtakio vidų sudėkite pusę daržovių, kitas išklokite ant kepimo popieriaus dugno. Žuvį pabarstykite prieskoniais, užbarstykite truputį daržovių ir išdėliokite citrinos griežinėlius.

Folijoje keptas upėtakis_3

3. Žuvį suvyniokite į popierių ir gerai užriškite galus. Kepkite orkaitėje 25 min. 200° temperatūroje. Patiekite kartu su keptomis daržovėmis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (29)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Gardieji kalakutienos kotletukai

Pastaruoju metu pamėgau kalakutienos petukų faršą, jis nėra skystas, kaip dauguma maltų paukštienos gaminių, kotletams ar zuikiui nereikia daug kiaušinių. Kotletukai gaunasi ypatingai sultingi, švelnūs. Ką tik iškepti skaniai valgosi su bulvių ar grikių koše ir šviežių daržovių salotomis. Šalti labai tinka išvykai, tereikia įsidėti duonos ir daržovių – puikus ir sotus užkandis, kurį su malonumu valgo net mažiausieji.

Jau penktadienį parodos „Vyno dienos 2015“ lankytojus pasitiks vyndariai iš viso pasaulio

Gegužės 29–30 dienomis „Litexpo“ vyksianti paroda „Vyno dienos“ jau vienuoliktą kartą taps įdomiausių vyno mėgėjų ir profesionalų susitikimų su gamintojais ir tiekėjais vieta.

Pavasaris – vasara 2015: kokios šių metų vyno „mados“ tendencijos?

„Rekomenduoti vyną – tai tas pat, kaip pasiūlyti kitam, kurią merginą pirmą kartą pabučiuoti“, – juokauja „Mineralinių vandenų“ vyno ekspertas Gintautas Jašinskas.

Savaitgalio kepsniai: patarimai, ką ir kaip kepti žarijų kaitroje

Grilio kultūra Lietuvoje išpopuliarėjo tik per pastaruosius dvejus metus, nors šalyje Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija, priklausanti Pasaulinei grilio asociacijai, veikia jau 10 metų. Tačiau apie maisto ruošimą kepsninėje vis dar yra mažai žinoma.

BBQ specialistai pataria, kaip marinuoti kepsnius ir kokius padažus naudoti (8)

Mėgstantys iškylauti – tam dažnai ruošiasi iš anksto – planuoja, ką gamins, marinuoja mėsą, dairosi įvairių receptų. Tačiau ar tikrai žinome viską apie marinatus ir padažus grilyje keptiems patiekalams?