Trys klasikiniai upėtakio receptai

 (29)
Su daržovėmis virtas upėtakis_3

Upėtakis – pasakiška žuvis, kurią galima gaminti praktiškai visais būdais. Kepti žuvį visą arba gabaliukais, jeigu norite – tik filė, virti marinate arba garuose. Upėtakio filė galima naudoti pyragų įdarams, o gabaliukus kepti tešloje. Galima kepti su sviestu ir žalumynais folijoje arba tiesiog grilyje.

Svieste keptas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1,5 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių,
1 citrinos,
žiupsnelio druskos,
40 g sviesto,
žiupsnelis smulkintų petražolių lapelių.

Folijoje keptas upėtakis_1

1. Upėtakį išdarinėkite ii nuplaukite. Įtrinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Palaikykite bent pusvalandį.

Folijoje keptas upėtakis_2

2. Apvoliokite žuvį miltuose. Citriną supjaustykite griežinėliais.

Folijoje keptas upėtakis_3

3. 10 g sviesto ištirpinkite keptuvėje ir apkepkite upėtakį iš abiejų pusių po 4 min., pastoviai palaistant sviestu.

Su daržovėmis virtas upėtakis_2

4. Sudėkite likusį sviestą, smulkintas petražoles, supilkite šaukštą citrinos sulčių ir kaitinkite tol, kol sviestas pradės virti. Sudėkite patiekalą į lėkštę, užpilkite padažu ir papuoškite citrinos riekelėmis.

Su daržovėmis virtas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
po 20 g morkų, petražolės šaknies ir poro,
1 lauro lapelio,
2 kadagio uogų,
pusės arbat. šaukšt. garstyčių grūdelių,
2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto,
druskos pagal skonį.

Su daržovėmis virtas upėtakis_1

1. Prie medinio dantų krapštuko pririškite storą baltą medvilninį siūlą ir persmeikite jį išvalytam upėtakiui per žiaunas. Paskui perverkite per uodegą ir suriškite.

Svieste keptas upėtakis_1

2. Daržoves ir prieskonius virkite 2 l pasūdyto vandens su actu 10 min, paskui sumažinkite ugnį ir atsargiai įdėkite žuvį.

Svieste keptas upėtakis_2

3. Virkite ant labai mažos ugnies 12 min., paskui atsargiai išimkite upėtakį ir patiekite lėkštėje kartu su daržovėmis.

Folijoje keptas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
druskos pagal skonį,
1 nedidelės morkos,
1 nedidelės petražolės šaknies,
1 nedidelio poro,
pipirų pagal skonį,
1 arbat. šaukšt. koriandro grūdelių,
1 citrinos.

Svieste keptas upėtakis_3

1. Nuvalytą upėtakį sausai nušluostykite. Daržoves supjaustykite šiaudeliais, įmeskite į verdantį vandenį ir po 1 min. išgriebkite kiaurasamčiu. Popierių kepimui (arba foliją) pabarstykite druska, pipirais ir koriandro grūdeliais.

Svieste keptas upėtakis_4

2. Į upėtakio vidų sudėkite pusę daržovių, kitas išklokite ant kepimo popieriaus dugno. Žuvį pabarstykite prieskoniais, užbarstykite truputį daržovių ir išdėliokite citrinos griežinėlius.

Upėtakiai

3. Žuvį suvyniokite į popierių ir gerai užriškite galus. Kepkite orkaitėje 25 min. 200° temperatūroje. Patiekite kartu su keptomis daržovėmis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
29
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kaip išsirinkti saldų ir prinokusį arbūzą? (13)

2014 liepos mėn. 23 d. 18:39
Karštomis vasaros dienomis dažnas mėgstame gaivintis šaltais ir sultingais arbūzais. Ši didžiulė uoga ne tik atgaivina, tačiau kartu mūsų organizmui suteikia naudingų medžiagų. Dėl šios priežasties gerų žodžių arbūzams negaili ir mitybos specialistai. Todėl verta žinoti, kaip arbūzą tinkamai išsirinkti, o išsirinkus – juo mėgautis saikingai.

Naminiai pieniški ledai (1)

2014 liepos mėn. 24 d. 00:01

Virtiniai su vyšniomis (1)

2014 liepos mėn. 22 d. 00:01

Kaip teisingai laikyti produktus šaldytuve?

2014 liepos mėn. 21 d. 11:22
Suskaičiuoti visus namie stovinčius buities prietaisus, turbūt, būtų iššūkis dažnai namų šeimininkei, tačiau tikėtina, kad daugiausia jų stovi kulinarijos šventovėje – virtuvėje. Maisto ruošyba užima nemažai laiko, todėl visada norisi geriausio rezultato – šeimininkės noriai žengia koja kojon su išmaniosiomis technologijomis, tad nevengia atnaujinti ir savo buities įrangos.