Trys klasikiniai upėtakio receptai

 (29)
Upėtakis – pasakiška žuvis, kurią galima gaminti praktiškai visais būdais. Kepti žuvį visą arba gabaliukais, jeigu norite – tik filė, virti marinate arba garuose. Upėtakio filė galima naudoti pyragų įdarams, o gabaliukus kepti tešloje. Galima kepti su sviestu ir žalumynais folijoje arba tiesiog grilyje.
Svieste keptas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1,5 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių,
1 citrinos,
žiupsnelio druskos,
40 g sviesto,
žiupsnelis smulkintų petražolių lapelių.

Folijoje keptas upėtakis_2

1. Upėtakį išdarinėkite ii nuplaukite. Įtrinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Palaikykite bent pusvalandį.

Folijoje keptas upėtakis_1

2. Apvoliokite žuvį miltuose. Citriną supjaustykite griežinėliais.

Su daržovėmis virtas upėtakis_3

3. 10 g sviesto ištirpinkite keptuvėje ir apkepkite upėtakį iš abiejų pusių po 4 min., pastoviai palaistant sviestu.

Su daržovėmis virtas upėtakis_2

4. Sudėkite likusį sviestą, smulkintas petražoles, supilkite šaukštą citrinos sulčių ir kaitinkite tol, kol sviestas pradės virti. Sudėkite patiekalą į lėkštę, užpilkite padažu ir papuoškite citrinos riekelėmis.

Su daržovėmis virtas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
po 20 g morkų, petražolės šaknies ir poro,
1 lauro lapelio,
2 kadagio uogų,
pusės arbat. šaukšt. garstyčių grūdelių,
2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto,
druskos pagal skonį.

Su daržovėmis virtas upėtakis_1

1. Prie medinio dantų krapštuko pririškite storą baltą medvilninį siūlą ir persmeikite jį išvalytam upėtakiui per žiaunas. Paskui perverkite per uodegą ir suriškite.

Svieste keptas upėtakis_4

2. Daržoves ir prieskonius virkite 2 l pasūdyto vandens su actu 10 min, paskui sumažinkite ugnį ir atsargiai įdėkite žuvį.

Svieste keptas upėtakis_3

3. Virkite ant labai mažos ugnies 12 min., paskui atsargiai išimkite upėtakį ir patiekite lėkštėje kartu su daržovėmis.

Folijoje keptas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
druskos pagal skonį,
1 nedidelės morkos,
1 nedidelės petražolės šaknies,
1 nedidelio poro,
pipirų pagal skonį,
1 arbat. šaukšt. koriandro grūdelių,
1 citrinos.

Svieste keptas upėtakis_2

1. Nuvalytą upėtakį sausai nušluostykite. Daržoves supjaustykite šiaudeliais, įmeskite į verdantį vandenį ir po 1 min. išgriebkite kiaurasamčiu. Popierių kepimui (arba foliją) pabarstykite druska, pipirais ir koriandro grūdeliais.

Svieste keptas upėtakis_1

2. Į upėtakio vidų sudėkite pusę daržovių, kitas išklokite ant kepimo popieriaus dugno. Žuvį pabarstykite prieskoniais, užbarstykite truputį daržovių ir išdėliokite citrinos griežinėlius.

Folijoje keptas upėtakis_3

3. Žuvį suvyniokite į popierių ir gerai užriškite galus. Kepkite orkaitėje 25 min. 200° temperatūroje. Patiekite kartu su keptomis daržovėmis.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Varškėčiai su spanguolėmis (5)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Giedrei ir laukiame jūsų receptų.

Skanios ir sveikos salotos (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Natalijai ir laukiame jūsų receptų.

Senas geras Kuršėnų vyniotinis (8)

Ar būtina laukti progos, kad palepintume šeimą gardžiu desertu? Tikrai ne! Juolab, kad Kuršėnų vyniotinis pagaminamas visai lengvai.

Įspūdingasis čempionų omletas (8)

Kartais besistengdamos pagaminti kažką ypatingo pamirštam pačius paprasčiausius receptus, kurie gali būti žymiai skanesni už tuos „ypatingus“ patiekalus. Kad ir paprasčiausias omletas.

Skanūs vafliai su uogomis (2)

Kas yra geriau savaitgalio rytą už porciją gaivių vaflių su šviežiomis uogomis? Tikrai šiuo metu nieko geresnio nesugalvoju.