Reikės:

300 g miltų;
1/2 puodelis cukraus pudros;
200 g šalto sviesto;
3 kiaušinių tryniai;
1 stiklainis (250 ml) putėsių (kaip juos pagaminti, rasite žemiau);
2 sveiki obuoliai;
1 arbatinis šaukštelis cinamono.

Gaminimo eiga:

Miltus sudėkite į dubenį, sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, dėkite kiaušinių trynius, cukraus pudrą. Dirbti reikia greitai, nes trupininė tešla nemėgsta šilumos. Išminkę tešlą ją padalinkite į dvi dalis 1/3 ir 2/3 santykiu. Didesnį gabaliuką dėkite į šaldytuvą, o mažesnį – į šaldiklį (mažesnė tešlos dalis turi gerai sušalti, nes ją reikės tarkuoti burokų trintuve, kad gautųsi trupiniai). Tešlą šaldykite apie 1 valandą. Po to išimkite ją iš šaldytuvo. Paruoškite torto formą – dugną išklokite kepimo popieriumi ir du trečdalius tešlos, tai yra, didesnį gabaliuką išklokite ant dugno ir šonų. Nuplaukite obuolius, nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Tada supilkite putėsius ant tešlos ir sudėkite griežinėliais pjaustytus obuolius. Pabarstykite cinamonu.

Ištraukite iš šaldiklio mažesnįjį tešlos gabaliuką ir sutarkuokite ant viršaus. Kepkite 180 C orkaitėje 45-60 minučių, kol gražiai paruduos. Patiekti su ledais. Obuolių putėsiai Reikalingi produktai: 2 kg obuoliu; 1 puodelis vandens; 2 šaukštai rudojo cukraus; 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono; 8-10 gvazdikėlių. Nuplaukite obuolius, supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite sėklas ir žieveles. Užvirinkite vandenį, sudėkite obuolius ir kitus ingredientus – cukrų, cinamoną, gvazdikėlius.

Virkite apie 30 min, retkarčiais pamaišydami. Jei puoda dugnas pritraukia obuolius, įpilkite šiek tiek vandens. Kai išvirs, pašalinkite gvazdikėlius ir sutrinkite masę trintuvu. Putėsiai paruošti. Juos galima naudoti įvairiems kepiniams bei desertams.
Trupininis pyragas su obuolių putėsiais
Trupininis pyragas su obuolių putėsiais
Trupininis pyragas su obuolių putėsiais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)